SENDİKALARI GÖREVE ÇAĞIRDI

SENDİKALARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Ülkücü İşçiler Derneği asgari ücrete yapılan yıllık 21 TL zam, esnek çalışma modeli ve eşit işe-eşit ücret uygulamalarını kınadı.

Meydan'da düzenlenen protestoda bir araya gelen ülkücü işçiler, son aylarda işçilere yönelik olarak yapılan düzenlemelerin, işçi aleyhtarı olduğunu ifade etti.

Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Faik Şahintürk, asgari ücrete yapılan yıllık 21 TL zammın, günde 65 kuruşa tekabül ettiğini, söz konusu zammın bir simit almaya bile yetmediğini söyledi. "Siyasi partilerin ve sendikaların amacı bir yerde bu ülkeye yön vermek olmalıdır.” diyen Şahintürk, AK Parti iktidarının sözde işçi dostu olarak göründüğüne dikkat çekti. Çelik, işçiye yapılan zamla emekli vekillere ve danışmanlarına yapılan zammı şu şekilde karşılaştırdı: “Meclis'te vekillere, danışmanlara, emekli vekillere ve Meclis çalışanlarına yüzde 100 zam verilmesi ülkeyi batırmazken, asgari ücretliye verilmesi öngörülen 21 TL'lik zam ne kadar adaletlidir?”

Şahintürk, bunun yanı sıra, eşit işe-eşit ücret çalışmasının vatandaşın haberi olmadan yasalaştırıldığını da vurguladı. Şahintürk, söz konusu uygulamanın asgari ücret alan işçilerin hafta sonu izin hakları da dahil olmak üzere sosyal haklarını elinden almaya yönelik olduğuna dikkat çekti ve çalışmayı “modern kölelik” olarak tanımladı. Şahintürk, esnek çalışma yasası hakkında ise şunları söyledi: “Bu komik zamlar yetmiyormuş gibi, Sayın Bakan Faruk Çelik, esnek çalışma yasasının mecbur çıkarılması gerektiğini, bunu, uluslararası sermayenin ve işveren örgütlerinin çok istediğini, hatta ülkemizde bazı alanlarda esnek çalışmanın uygulandığını söyleyerek, yasanın Meclis'ten geçmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu söylemler bire bir Bakan'ın ve hükümetin işçiyi önemsemeyen bir yapıda olduklarının göstergesidir.”

Protestonun ardından bir vatandaşın kalabalığın yanına gelerek, Meclis'te yapılan zamları eleştirmesi dikkat çekti. Dernek Başkanı Şahintürk, vatandaş ile sohbet etti.



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti