Tarih: 24.07.2012 13:06

SERTİFİKALI BAHÇIVANLAR

Facebook Twitter Linked-in

Uygulamalı Bahçıvanlık Kurs kayıtlarına yoğun ilgi gösterildiğini çünkü Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bağ ve sayfiye bölgelerinin yoğun olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç Sanat ve Meslek Edindirme kursları bünyesinde 30 branşta kurs açtık. Son olarak bu yıl ilkbahar aylarında Uygulamalı bahçıvanlık kurs açarak konusunda uzman eğitimciler ile kursiyerlere teorik ve uygulamalı dersler verildi. Bu dersler neticesinde yapılan sınav da başarılı olanlara sertifikalarını verdik” dedi.
Kursiyerlere; Toprak Bitkisi ve Peyzaj Bitkileri ve Sulama, İklim ve Bitki Örtüsü, Bahçe Bitkileri, Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği, Gübreleme, Çiçek Bakımı, Otomatik Sulama, Çim Bahçesi, İlaçlama ile Meyve Ağaçları ve Budama konularında dersler verildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kurs sonunda yapılan sınav neticesinde başarılı olanlar sertifika aldıklarını kaydetti.
Çevre ve Park-Bahçeler Müdürü Mustafa Türkmen ise Kurslara katılan kursiyerlerin özellikle kendi bağ, bahçe ve ev bitkileri için bu kursu tercih ettiklerini ifade ederek, kurslara 131 kişinin katıldığını ve 97 kişinin sertifika aldığını ve derslerin 216 saat üzerinden önce teorik sonra ile uygulamalı olarak verildiğini söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —