Tarih: 05.05.2016 18:17

SGK MEMURUNA,

Facebook Twitter Linked-in

 Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu´nda çalışan ve ´serrojivan´ lakapla sosyal medyadan Türk askerinin yaptığı operasyona tepki gösteren A.Ö.´ye ´terör propagandası yapma´ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. A.Ö. paylaşımları PKK´ya tepki göstermek için attığını söyledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık A.Ö. ile avukatı hazır bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu´nun davaya katılma talebi reddedildi. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz sanık A.Ö., "Twitterdaki paylaşımlar bana ait değildir. İnstagramda serrojivan lakap benimdir. Orada paylaşımlarımda ´alçaksınız´ diye PKK´ya yazdım. Güneydoğu´da çocuklara yapılan zulüm nedeniyle PKK´nın tutumundan vazgeçmesi gerektiği ile ilgili paylaşımlardı. Sosyal medyadan yasadışı örgüt ile ilgili hiçbir paylaşım yapmadım. Suçlamaları asla kabul etmiyorum" diye konuştu.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanığın 27 Aralık 2015´te HDP´nin yaptığı eyleme katıldığı ve PKK/KCK´ya yapılan operasyonlara karşı sloganlar attığı ve sosyal medyadan terör örgütü ile ilgili paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa ´terör örgütü propagandası yapma´ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın sabıkasız olması nedeniyle bu cezayı 5 yıl erteleyerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanık 5 yıl içerisinde başka bir suç işlemezse verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası kalkacak.

OLAY
A.Ö., 23 Ocak 2015´te Güneydoğuda PKK´nın sözde kurtarılmış alan ilan ettiği yerlerde güvenliği sağlayan Türk askerinin yaptığı operasyonlara tepki göstererek, ´Alçaksınız desem bana soruşturma açarsınız ama ben seviyenizi belirtiyorum´ dedi. Küçük bir çocuğun boynuna PKK paçavrasını saran ve ´Çocuklarımız var, direnci kuşanmış, boğamazsınız bu iradeyi, hem bizi hem de kendinizi´ diye yazan ve minik çocuğa militan diye hitap eden bu şahsın paylaşımı, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılarak, vatandaşlar tarafından büyük tepki görmüştü. Çalıştığı kurumda masasına ayak ayak üstüne atarak poz veren ´serrojivan´ lakaplı A.Ö.´nün Kayseri SGK´da çalıştığı öğrenilmiş, SGK şahıs hakkında idari soruşturma başlatmıştı.



5 MAYIS 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —