Sinan Ateş davası başladı, MHP'nin talebi reddedildi

Sinan Ateş davası başladı, MHP'nin talebi reddedildi

Anahtar Kelimeler: Sinan davası başladı ' talebi reddedildi
Sinan Ateş davası başladı, MHP
Güncel 1.07.2024 16:42:00

EDİTÖR

Dila Üstündağ

Haberi Sesli Oku

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmanın görüleceği cezaevinin çevresinde geniş güvenlik önemleri alındı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. 

Duruşmada, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da yer aldı. Sanıkların salona getirildiği esnada Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep, 'Bay Kemal nerede' diye bağırdı. Jandarmalar tarafından salondan çıkartılan Çep, Mahkeme Başkanı'nın talebiyle yeniden duruşma salonuna alındı. 

MHP davaya katılma talebinde bulundu. Sanıklar ve avukatları MHP'nin katılma talebinin kabul edilmesini istedi. Savcı ise suçtan doğrudan zarar görmediğinden talebin reddi yönünde mütalaa verdi. Mahkeme MHP'nin talebini reddetti. 

Sinan Ateş'in tetikçisi sanık Eray Özyağcı, bu zamana kadar sanık Doğukan Çep'i korumak için ifadelerinde doğru olmayan şeyler anlattığını söyleyerek, şunları kaydetti:

 “Sinan Ateş'e ulaşmaya çalışıyordum. Bir dosya için bana sözünü tutmadı. Benden para istedi. Suat Kurt'u aradım, ‘yardım eder misin' dedim. ‘Evet' dedi. Doğukan Çep ile beraber otoparka gittik. Otururken bana ‘her şeyi ayarladım, Ankara'ya gitmem kaldı' dedi. Benden Sinan Ateş'i ayaklarından vurmam talep edildi. İfadelerimde Doğukan Çep'i korumak için kendim tasarlamışım gibi ifade verdim, yalan söyledim. Çep bana Gölbaşı'nda gideceğim konumu atmıştı, ‘Sinan Ateş'i sadece ayaklarından vur, uzaklaş' dedi. Ben de önlerine çıktım, Sinan Ateş'in sağlı sollu sadece ayaklarına ateş ettim. Ateş ettikten sonra Ateş'in yanındaki şahıslar bana karşılık verdiler. Ardından ‘reisi vurduk, reisi vurduk' diye bağırdıklarını duydum." 

Mahkemeden izin almadan konuşan Doğukan Çep, “Ben bu davanın azmettiricisiyim. Başaktörüyüm, ifade vermek istiyorum” ifadelerine karşı mahkeme başkanı, “Otur yerine” cevabını verdi. 

Olayda tetikçi Eray Özyağcı'yı olay yerine getiren sanık Vedat Balkaya, “Olayın olduğu gün öğlen saatlerinde Eray beni uyandırdı. ‘Alacağımızı almaya gidiyoruz' dedi, hazırlandım. Olay yerine hareket ettim. Eray'ın yönlendirmesiyle oldu. Eray beni acele ettirdi. Eray arkama bindi, konuma gittik. Eray, ‘İşi hallettikten sonra Gölbaş'ına gideceğiz' dedi. ‘Silah sesi duyarsan korkma' dedi. Ben Doğukan'ı aradım. Yarım saat bekledim. Eray koşarak geldi, ‘konuma gidiyoruz' dedi. Yola çıktık, 15 20 dakika sonra petrolde durduk. Eray motordan indi, kaskı fırlattı, gümüş renkli araç bekliyordu. İçinde tişörtlü biri vardı. Eray, ‘Sen devam et İstanbul da görüşürüz dedi. Bana, ‘alacak verecek için geldik' dediler. Birinin öleceğini söyleseler cezaevinden yeni çıkan biri olarak gitmezdim” dedi. 

İstanbul il sınırında çevirmede gözaltına alındığını belirten Balkaya, Özyağcı'nın vurduğu kişinin öldüğünü sonradan öğrendiğini söyledi. 

Sinan Ateş'in konum bilgilerini sanık Doğukan Çep'e gönderen Suat Kurt, Çep'in kendisinin manevi kardeşi olduğunu söyleyerek kendisinden ricada bulunduğunu ifade etti. 

Tetikçi Eray Özyağcı'yı tanımadığını iddia eden Kurt, “Doğukan Çep, ‘Ankara gider misin abi? Adres vereceğim bu şahıs adrese kaçta giriyor? kaçta çıkıyor? ne yapıyor, ne ediyor?' dedi. Dövülecek en fazla ayaklarından yaralanacak dendi. Olayın olduğu gün Eray'ın orada olduğundan haberim yok. Eray'ı İstanbul'dan geldiğinde karşılayan benim. Rahmetlinin adreslerini atan benim. Benim meselem de değil, olayı ben yaptırmışım gibi ne torbacılığımız kaldı. Ben sadece bilgileri attım."

Doğukan Çep'in kendisine adres bilgilerini attığını belirten Kurt, Ateş'in adrese giriş çıkış saatlerini Çep'e söylediğini dile getirdi. 

Eray'la Doğukan'ın telefon görüşmesinde Sinan Ateş'in vurulacağını öğrendiğini iddia eden Kurt, “Adamı gördüğümü Doğukan'a söyledim. Geldiklerini söyledim. Doğukan ‘abi sen taksiye bin git' dedi. Taksiye bindim, taksideyken silah seslerini duydum. Sonra otobüs değiştirip kaçtım” iddiasında bulundu. 

Sinan Ateş cinayetini azmettirdiğini iddia eden sanık Doğukan Çep, şunları söyledi:

“Cinayeti ben azmettirdim. Bir gün sabah namazını kılarken Ateş'le yan yana namaz kıldık. 2013'te dosyam vardı, ceza aldım. Ateş'e ‘bana yardımcı olabilir misin?' dedim. Ateş de ‘ne demek yardımcı olurum' dedi. 2020 yılında telefon çaldı. ‘Kanalı buldum dosyayı halledecekler, 1 milyon lira istiyorlar' dedi. Ben o kadar bulamam abi dedim. ‘200 bin peşinat verelim geri kalanı hallederiz' dedi. Parayı verdim ayrıldık. 2021 yılında tekrar telefonum çaldı. ‘Kardeşim 200 bin lira daha lazım aynı kişiler değil, farklı kişilere vereceğiz' dedi. Borç harç hallettim verdim. ‘İş uzun sürebilir ama hallolacak' dedi. 2022 yılında artık sona yaklaştık. ‘Paranın tamamını vermen lazım Ankara'ya gelebilir misin?' dedi, Ankara'ya geldim. Parayı verdim. Aralık ayı başlarında aradım. ‘Haber bekliyorum ben de' dedi. ‘Abi hani sonuna gelmiştik' dedim. Daha sonra tekrar aradım, açmadı. Paraya el koydu diye düşündüm. Bende bunu ayaklarından vuracağım dedim. Ben öldürmeye gönderseydim öldürmeye gönderdim derdim. Ben gerçekten ayaklarından vurdurmak istedim. Bir baktım ölmüş, istemediğim bir şeydi üzüldüm."

Sanık Doğukan Çep, beyanına "Suikast yapmaya gelen adam ayaklarına sıkmaz, gelir arkasından, sırtından atarım. Kimse de görmez" diye ekledi. Çep ayrıca maktul Ateş'in gövdesine isabet eden kurşunun Selman Bozkurt'un silahından çıktığını iddia ederek, araştırılmasını mahkemeden talep etti.     

Kayserispor deplasmandan 1 puanla döndü

Trendyol Süper Lig’in ilk yarısının son haftasında Zecorner Kayserispor, deplasmanda Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bünyan Belediyesi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli personeli kapsayan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi, Türk Yerel Hizmet Sendikası ile imzalanarak çalışanların mali ve sosyal hakları güvence altına alındı.

Kayseri trafiğinin kalbi bu merkezde atıyor: Vali Çiçek’ten Trafik Kontrol Merkezi’ne ziyaret

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi’nde Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ağırlayarak trafik koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserispor U19, Konyaspor deplasmanında son dakikada yıkıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Gelişim Ligleri U19 PAF Ligi’nde mücadele eden Zecorner Kayserispor U19, ligin ilk yarısının son haftasında deplasmanda Konyaspor U19 ile karşı karşıya geldi.

Kayseri Süper Amatör Küme’de 14. hafta hakemleri açıklandı

Kayseri Şeker Mustafa Kılıç Süper Amatör Küme’de 14. hafta maçlarını yönetecek hakemler Kayseri İl Hakem Kurulu tarafından açıklandı. Zirve ve alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmalar yarın oynanacak.

Kayseri Ülküspor, Sindelhöyük Yıldızspor karşısında 3 puan peşinde

Kayseri 1. Amatör Küme B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Kayseri Ülküspor, 14. hafta maçında Sindelhöyük Yıldızspor ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip, kalan maçların tamamını kazanmayı hedefliyor.

Baki Ersoy: "Emekliye ayrılmış vatandaşlarımızın refahı boynumuzun borcudur"

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emekliler, çiftçiler, esnaf ve sanayicilerin yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti.

Konyaspor – Kayserispor Maçının VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında oynanacak Konyaspor – Kayserispor karşılaşmasında VAR görevini Kadir Sağlam üstlenecek. AVAR olarak ise Hakan Yemişken görev yapacak.

Hayırsever Tacir Ailesi İl Sağlık Müdürü Erşan'ı ziyaret etti

Hayırsever Tacir Ailesi, Kayseri'ye kazandırılan 6 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sonrası İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'ı ziyaret etti. Açılan istasyonlar gezilerek sağlık personeline başarılar dilendi.

Kayseri için namaz vakitleri (20 Aralık)

Kayseri'de yaşayan vatandaşlar için namaz vakitleri, ibadetlerini düzenli bir şekilde yerine getirebilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Peki bugün namaz vakitleri nasıl? Ezan kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Haber'de...

Sağlık Bakanlığı'ndan aşılama takvimi uyarısı!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, çocukluk dönemi aşılarının önemine dikkat çekti. Detaylar Kayseri Haber'de…

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (20 Aralık)

Kayseri’de bugün ayaz ve sisli hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre gece ve sabah saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düşecek, gün içinde en yüksek sıcaklık 8 derece olacak.

Kayseri'de cumartesi pazarı nerelerde kurulacak? (20 Aralık)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kayserispor, Konyaspor deplasmanına 5 eksikle çıkıyor

Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Kayserispor’da 4 futbolcu sakatlık, 1 futbolcu ise ceza nedeniyle kadroda yer alamayacak.

Kocasinan Şimşekspor, Onikişubat İdman Yurdu deplasmanında

Bölgesel Amatör Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Kocasinan Şimşekspor, 11. hafta maçında deplasmanda Onikişubat İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek.

Şekerspor, Süper Amatör Küme’de ilk yarıyı lider bitirdi

Kayseri Süper Amatör Küme’de 13 hafta süren ilk yarıyı Kayseri Şekerspor zirvede tamamladı. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun ilk bölümünü namağlup lider olarak bitirerek büyük bir başarıya imza attı.