Tarih: 23.05.2012 10:43

SİNEK MÜCADELESİ

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Bekir Yıldız, kış boyu devam eden kapalı alan ilaçlamasının açık alana taşındığına dikkat çekerek Sinek ve sivrisinekten uzak bir yaz yaşamak için larva mücadelesi için ilaçlama çalışmalarımız başladı. Her 10 günlük dilimlerde çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.
Kocasinan Belediyesi'nin haşere mücadelesinde Sinek Haritası'nı temel aldığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, Larva mücadelesi ve ilaçlama çalışmaları eylül ayı sonuna kadar 10'ar günlük aralıklarla bilimsel metotlarla devam edecek.” diye konuştu.
Kocasinan Belediyesi'nin bilimsel metotlarla larva mücadelesinde kullandığı ilaçların çevreye zarar vermediğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, Kullandığımız ilaçlar çevreye, balık, su kaplumbağası, su yılanı, kurbağa gibi çeşitli hayvanların üremesine, gelişmesine, yaşamasına ve ekosisteme olumsuz etki yapmıyor. 2011 yılında sulak alanlar, ahırlar ve foseptik gibi sinek üretim merkezlerini kontrol altında tutmak için 350 bin lira harcadık. 2012 yılı içinde haşerat mücadelesi için 400 bin lira civarında harcama yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz sağlıklı çevre huzur dolu sineksiz bir yaz.” ifadelerinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —