Tarih: 12.10.2017 17:16

SINIF ÖĞRETMENİNE PKK/KCK PROPAGANDASINDAN 10 AY HAPİS

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri´de bir ilkokulda öğretmenlik yaptığı dönemde mesai arkadaşlarına ´Abdullah Öcalan barış elçisi´, ´Herkesin özerkliği ilan etme hakkı var´ ve ´Bölünmenin herkes iyi geleceği´ sözlerini sarf ettiği iddiasıyla ´PKK/KCK propagandası yapma´ suçundan tutuksuz yargılanan sınıf öğretmeni kadına 10 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık F.S. (38) ve avukatı hazır bulundu. Evli, 4 çocuk annesi, sınıf öğretmeni olan kadın sanık F.S., üzerine atılı suçlamaları reddederek, "1 yıldır üzerimde çok baskı var. Artık bu iddialardan kurtulmak istiyorum. O iddia edilen sözleri söylemedim. Sadece HDP´ye oy verdiğimi söyledim. Terör örgütüne karşı olduğum için HDP´yi destekledim" diye konuştu.

Erkilet´te bir ilkokulda sanığın mesai arkadaşları ve okul müdürü de tanık olarak duruşmada dinlendi.

Tanık K.F., "Sanık o dönem sınıf öğretmeniydi. Her sohbette ´Abdullah Öcalan barış elçisi´, ´Herkesin özerkliği ilan etme hakkı var´ gibi sözler sarf ederek, bölünmenin herkes iyi geleceğini söylemişti" derken, Okul Müdürü Z.M. ise sanığın 5 yıl kadar okullarında çalıştığını, PKK lehine bir konuşmasına şahit olmadığına, ancak HDP lehine konuşmalar yaptığını duydum" dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu sanık F.S.ye ´PKK/KCK propagandası yapma´ suçundan tutuksuz yargılanan sınıf öğretmeni kadına 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —