Kayseri'de faaliyet gösteren su ürünleri işletmelerinin üretim faaliyetlerini artırdığı bildirildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, il genelinde faaliyet gösteren 55 su ürünleri işletmesi, İl Müdür Yardımcısı Necmi Çelik, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Fahrettin Yalçın ve Su Ürünleri Mühendisi Ekrem Sam tarafından denetlendi.
Denetimlerde işletmelerin Bakanlık tarafından uygun görülen koordinatlarda faaliyetlerine devam ettiği, su kiralaması gerçekleştiren 66 işletmeden 55'inin aktif olduğu ve inşaat faaliyetlerine hız verdiği gözlendi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, 55 işletmenin yıllık 22 bin ton balık üretme kapasitesine sahip olduğu belirtildi.
Kayseri'nin, Türkiye'nin en önemli 3 alabalık üretim merkezinden biri olduğu ifade edilen açıklamada, yeni kurulan 11 işletmenin faaliyete başlaması ile üretim kapasitesinin yıllık 30 bin tona çıkacağı vurgulandı.