ŞÜPHELİ SIVI KIRMIZI CİVA ÇIKTI

ŞÜPHELİ SIVI  KIRMIZI CİVA ÇIKTI

Şüpheli sıvı kırmızı civa çıktı... Sevgili izleyiciler; Polisin Kayseri- Malatya karayolunda rutin yol kontrolleri yaptığı sırada bir araçta ele geçirdiği, roket başlığına benzeyen maddenin içindeki sıvının yapılan araştırmalardan sonra litresi 1 mily

Kayseri`de polisinin  21 Eylül Cumartesi günü  Kayseri-Malatya Karayolu`nda yaptığı kontrol sırasında durumundan şüphelenilen bir araçta ele geçirdiği roket başlığı ve içerisindeki sıvıyla ilgili inceleme tamamlandı. Roket başlığındaki sıvının litresi 1 milyon dolara satılan kırmızı cıva olduğu öğrenildi. Ural dağlarının yüksek noktalarında bulunan ender bir madde olan kırmızı cıvanın patlama şiddetinin çok güçlü olduğu kaydedildi.

Söz konusu başlık ve sıvıyla ilgili olarak Türkiye Atom Enerjisi Kurumu  başta olmak üzere 6 kurum tarafından inceleme yapıldı. Bugün`ün haberine göre, yapılan incelemelerin ardından cismin, roket başlığı içerisindeki sıvının kırmızı cıva olduğu öğrenildi. Öte yandan yapılan incelemelerin ardından otomobilde bulunan biri Suriye uyruklu 3 kişinin dolandırıcı çıktığı, araçta roket başlığı ve yabancı cisim bulundurdukları gerekçesiyle tutuklandıkları belirtildi.

Kırmızı cıva, füze başlıkları veya kıtalar arası roket sistemlerinde dengeleyici olarak kullanılıyor. Hidrojen bombalarının, atoma gerek olmadan kırmızı cıva ile patlatılabileceği belirtiliyor.



'Çelik Yelekli Cinayet' davası

‘Narkogüç Operasyonu’

İşçi servisinin çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Yoldan çıkan yolcu otobüsü tarlaya girdi

Aranan şahıs motosikletli polislerden kaçamadı

Küçük çocuklara sigara satanlara operasyon

Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü

DEAŞ'lı 2 kişi yakalandı

Zehir tacirlerine 118 personelle operasyon: 6 gözaltı

Otomobil ile çarpışan triportörün sürücüsü yola fırladı

Aranan şahısların kaçışı kısa sürdü

Athena'nın didik didik aradığı araçtan uyuşturucu çıktı

38 suç kaydı olan babanın bıçakladığı kızı hayatını kaybetti

Akü hırsızları önce kameraya, sonra polise yakalandı

Elindeki kurusıkı tabanca ateş alınca yaralandı

Park halindeki otomobil kayarak aşağı uçtu