Tarih: 13.12.2012 07:22

50 YIL SONRA TEKRAR TALAS´TA

Facebook Twitter Linked-in

Dr. Winkler, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım´ı makamında ziyaret ederek anılarını paylaştı. O dönemin zorluklarından bahseden Dr. Winkler, o zaman köy şimdi Talas´ın mahallesi konumundaki kırsal alanlardaki yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 50 yıl önce antibiyotiğin bulunmadığını belirten Dr. Winkler´ın akıcı Türkçesi dikkat çekerken, ?Bu nedenle hastalar hastanede 17 günde iyileşerek taburcu oluyordu. Şimdi ise 2-3 gün antibiyotik tedavisiyle iyileşiliyor.? dedi.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yıllar sonra tekrar Talas´a gelen Dr. Winkler, ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, kendisine tarihi Talas´ın fotoğrafından oluşan duvar saati hediye etti. Dr. Winkler, ziyaretin ardından görev yaptığı şuan Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak kullanılan Amerikan Hastanesi´ne geçti.
Hastane binasının önünde eski günleri yâd eden Dr. Winkler, 50 yılın ardından hala eski günlerdeki gibi canlı olduğunu söyledi. Dr. Winkler, şöyle konuştu:
?50 yıl çok çabuk geçti. Hala dün gibi. Eski günlerdeki çalışıp hizmet verdiğiniz yeri görmek çok mutluluk verici. Eski arkadaşları görmek ve burada yaşadıklarımızı kitap haline getirmek için Talas´a geldim. Burada görev yaptığımda tam eğitim görememiş ama çok bilgili Salih Tokgöz adlı doktor arkadaşla görev yaptığım dönemdeki çalışmalarımızı kitap haline getiriyorum. Buradaki anılarımızı ve çalışmalarımızı kaleme alacağız. O dönemde antibiyotik dünyada yeni kullanılıyor ama Türkiye´de henüz yoktu. Enfeksiyon hastalıklarında o zamanda hastalar 17 gün hastanede yatıp taburcu oluyordu?
Talas´ın şimdi çok güzel ve gelişmiş olduğuna dikkat çeken Dr. Winkler, ?Şimdi ki Talas´ı hiçbir şeyle mukayese edemiyorum. Şaştım kaldım.? diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —