Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu gazetemize verdiği özel röportajda Ali Dağı eteklerinde yapımı devam eden ?Ali Dağı 360 Derece´ ismini verdikleri yürüyüş yolunda Sağlık Bakanlığı´nın desteği ile hayata geçirmeye hazırlandıkları ve özellikle aşırı kilolu ilçe sakinlerine sağlıklı bir şekilde kilo verdirmeyi amaçlayan projeleri kapsamında en çok kilo verecek ilçe sakinine bir ev hediye edeceklerini açıkladı?
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Ali Dağı eteklerinde yapımı devam eden ?Ali Dağı 360 Derece´ ismini verdikleri yürüyüş yolunu Genel Yayın Yönetmenimiz Veli Altınkaya´ya gezdirdi?
Kısa süre tamamlanacak olan ve Ali Dağı´nı 360 derece dönerek ilerleyen yürüyüş yolunun sadece Talas ilçesi sakinlerine değil tüm Kayseri halkına hizmet vereceğini Vurgulayan Başkan Palancıoğlu yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti? ?Ali Dağı´nın eteklerinde gezen 360 derecede etrafını döndüğümüz bir yoldan bahsediyoruz. Burası sadece sportif sosyal kültürel faaliyetler için kullanılacak sadece itfaiye ve ilk yardım araçları geçecek onun haricinde araç geçmeyecek. Sağ tarafı park yeri olacak sosyal kültürel tesisimiz olacak burada . Soyunma odaları düş odaları olacak. Kapalı bisikletlikler olacak bisiklet getirmenize gerek yok ücretsiz bisiklet olacak. Yürüyüş, koşu bir kısmında da eğer gerçekleştirebilirsek binicilik faaliyeti yapacağız ama asıl buranın açılma amacı itfaiye yolu olarak açıyoruz. İtfaiyenin dağın altına ve üstüne su püskürtmesini sağlayacak herhangi bir yangında. Hepsinden önemlisi de burası dağın ruhuna dokusuna uygun olarak her tarafı yeşillenecek. İnsanlar buraya gezmek görmek için fotoğraf çekmek için çeşitli faaliyetler yapmak için koşa koşa gelecekler. Türkiye ?de ki en güzel projelerden biri diyebilirim. Ağaçlık alan hızlı bir şekilde artıyor. Bu yolla ilgili ağaçların sulanmasıyla ilgili aşağı ve yukarı doğru güzelde bir fırsat ortaya çıkacak. Bu yolda hem damlama sistemi olacak hem hidrolantlarımız olacak. Bu yolda yürürken özellikler dağ tarafını çınar ağaçlarıyla kaplı görecek insanlar. Hem taş kaya göçmesini engellemek için kullanacağız bu çınar ağaçlarını, hem de bu yolu yemyeşil çok nitelikli bir yol haline getirmek istiyoruz. Yolu kesinlikle beton asfalt yapmayacağız. Burası dokuya en uygun şekilde bir kısmı kilitli parke bir kısmı kiremit rengi topraklar var yürüyüş zemininde. Ondan olacak bir kısmı çim taşı dediğimiz taşlar olacak dolayısıyla burası nitelikli bir yürüyüş için ideal bir mekan olacak. Bisikletli için ama bir kısım yol bu şekilde parkur halinde bırakılacak. Çünkü dağ bisikleti için bu ortam çok uygun. Birde hepsinden önemlisi artık giriş çıkışları kontrollü yapacağız. Güvenlikle ilgili yangınla ilgili bir zafiyet oluyor birde kimin çıktığını girdiğini en azından kontrol altına alacağız.?
Palancıoğlu sözlerinin sonunda ulusal milli parklarda olduğu gibi fotoğraf çekilme alanları ve seyir teraslarının da yer alacağı Ali Dağı 360 Derece yürüyüş yolunda Sağlık Bakanlığı´nın desteği ile hayata geçirmeye hazırlandıkları ve obez ve aşırı kilolu ilçe sakinlerine sağlıklı bir şekilde kilo verdirecek olan bir projeyi de ilk kez haber ekibimiz aracılığı ile kamuoyuna duyurarak ?Proje kapsamında bir yarışma tertipleyeceğiz ve en fazla kilo veren ilçe sakinimize bir ev hediye edeceğiz. Hatta olayın kapsamını daha da geniş tutup yurt genelinde ses getirmesi ve emsal bir proje olması için ?Giness Rekokorlar Heyeti´ni ilçemize davet edip en fazla yürüyüşçü katılımını sağlayarak rekorlar kitabına girmeyi hedefliyoruz? ifadesini kullandı?.
HABER: C.USTEN?.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.