Tarih: 29.01.2018 16:47

TALAS BELEDİYESİ YABAN HAYVANLARI İÇİN

Facebook Twitter Linked-in

Talas Belediyesi yoğun kar yağışı ve ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veren yaban hayvanları ile sokak hayvanları ve kuşlar için doğaya ve ilçenin çeşitli noktalarına yem bıraktı.

Doğada hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediye ekiplerinin hayvanların beslenmesine yardımcı olduklarını ifade eden Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, sokak hayvanlarının aç kalmaması için belediye ekiplerinin duyarlı davranarak belli aralıklarla doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Başkan Palancıoğlu, "Hayvanların barınması ve aç kalmaması için belirli noktalara hayvan yemi bırakıyoruz. Sokak ve yaban hayvanlarının aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına yem bırakıyoruz. Bireysel olarak da hepimiz bu konuda duyarlılık göstermeli ve soframızdan arta kalan ekmekleri ve yemekleri çöpe atmak yerine sokak hayvanlarına ayırmalıyız. Onların da bir can taşıdığını unutmayarak duyarlılık örneği sergilemeliyiz." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —