RAMAZAN DENETİMİ
Talas Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşın huzurlu ve güvenli bir Ramazan geçirmesi için ilçedeki fırın, market ve halk pazarları gibi gıda satışının yapıldığı 665 işletmeyi denetime aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´nden gıda mühendisi ve veteriner hekimler ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığından görevlilerin de hazır bulunduğu denetimler, ilk olarak fırınlardan başladı. Ramazan pidelerinin gramajından fiyatına, üretimden hijyenine kadar baştan aşağı kontrolden geçirilen fırınlarda özellikle vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeğe azami özen gösteriliyor.
Daha sonra market ve şarküterilere geçen zabıta, gıda ve sağlık ekipleri, etlerin soğuk hava depolarındaki hijyenlerini denetledi. Marketlerde iki yıldır uygulamada olan yeni mevzuata göre yumurtaların soğuk hava ünitelerinde +5 ile +12 derece arasında tutulmasına dikkat eden ekipler, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi çabuk bozulabilen gıda maddelerinin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Aynı zamanda zabıta ekipleri mahalle pazarlarına konulan noktalarda vatandaşın huzurlu ve güvenli alışveriş yapması için sürekli nöbet tutarken, pazarlara konulan tartı aletiyle gramaj kontrolü yapıyor.
Denetimlerin vatandaşın on bir ayın sultanı Ramazanı huzurlu geçirmesi için artarak sürdüğünü belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Bunun için gerekli bütün tedbirlerimizi aldık" dedi. Başkan Palancıoğlu, "Vatandaşımızın 17 saati bulan oruç süresinin ardından sağlıklı gıda maddelerini tüketmesi için denetimlerimizi sıkı bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.