TALASLI KADINLARA TÜP BEBEK SEMİNERİ

Talas Belediyesi Kadın Meclisi tarafından ilçedeki kadınlara yönelik tüp bebek konusunda eğitim semineri düzenlendi. Eğitimde kadınlara tüp bebekle ilgili bilinen yanlışlar anlatıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
TALASLI KADINLARA TÜP BEBEK SEMİNERİ
Eğitim 14.05.2013 23:31:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Belediye nikah salonunda düzenlenen eğitime Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Nurettin Türktekin, konuşmacı olarak katıldı. Her yaştan kadının yer aldığı salonda Op. Dr. Türktekin, Türkiye'de yılda 50 bin tüp bebeğin yapıldığını belirterek, Kayseri'de bunun 2 bin ile 2 bin 500 civarında gerçekleştiğini söyledi. Op. Dr. Türktekin, "Kayseri'de ayda 200 kişi tüp bebek yaptırıyor" derken, çoğu insanın bu sorunun sadece kendinde olduğu yanılgısına kapıldığını ifade etti. Bebek sahibi olamayanları uyaran Op. Dr. Türktekin, "Lütfen bu algıya girmeyin. Çoğu insan gizlediği için bu bilinmiyor. Bu bir sağlık sorunu, sosyal sorun. Biz de bir şekilde size yardımcı olmak için bu toplantıları düzenli-yoruz. Merkezimiz SGK ile anlaşmalı olduğu için bebek sahibi olmak artık dala kolay" diye konuştu.

Toplumda kısırlığın yüzde 15 civarında olduğunu kaydeden Türktekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tüp bebek konusu medyanın da gündeminde olan bir konu. Türkiye'de yılda 50 bin tüp bebek yapılıyor. Bu da toplumun yüzde 15 gibi bir kesimi ilgilendiriyor. Bunların büyük bir kısmında tüp bebek çözüm sağlayabiliyor. Sadece çok kısıtlı bir alan da olsa genelde yüzde 85-90 civarında, 3 denemenin sonunda gebe kalınarak çocuk sahibi olunabiliyor. Tüp bebek yapılması gerekip de yıllarca başka tedavilerle oyalanıp, bu arada psikolojik ve maddi olarak yıkılan, sisteme dahi girmeye gücü kalmayan hasta gurubu var. Bu tip toplantıların amacı insanlara kolayca ulaşarak bu sağlık sorunun bilinen yanlışlarını anlatmak. Umudu kalmamış hastalara çare olabilmek için buradayız."

Talas Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Zübeyir Özgen de, "Son derece faydalı bir toplantı. Bebek sahibi olamayan kadınlarımız sorunlarını çok açık dile getiremiyor. Belediyemizin bu hizmete de el atması gerçekten güzel. Bu vesileyle burada bilinçlenen kadınlarımız çevrelerindeki insanlara da bildiklerini anlatarak onları yanılgıdan kurtaracaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Eğitime katılan kadınlar da toplantının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Çok memnunuz ve bütün herkesin bundan faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.