Tarih: 01.07.2016 18:10

TALAS´TA 7. ALİ DAĞI

Facebook Twitter Linked-in

Talas Belediyesi, ilçedeki dünya çapında hava sporları merkezleri arasında gösterilen Ali Dağı´nda 10-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Yamaçparaşütü Kupasına 7. kez ev sahipliği yapacak.
7. Uluslararası Ali Dağı Yamaçparaşütü Şampiyonası 10 Temmuz Pazar günü Ali Dağı zirvesindeki tören ve antrenman uçuşlarıyla başlayacak. 5 ülkeden 10´u kadın 122 yarışmacının katılacağı şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Başkan Palancıoğlu, Ali Dağı´nın yelkenkanat ve yamaçparaşütü gibi hava sporları açısından dünya çapında önemli bir merkez olduğuna dikkat çekerek, bu organizasyonların ilçenin tanıtım ve turizmine de katkı sağladığını anlattı.
Başkan Palancıoğlu, 6 gün sürecek yarışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "İlk gün açılış ve antrenman uçuşları olacak. Sonraki günler ise mesafe yarışları yapılacak. Ali Dağı´nda 2004 yılından bu yana ulusal ve uluslararası olmak üzere 11 kez yamaçparaşütü şampiyonası yapıldı. Bu yıl Rusya, İran, Ukrayna, Bulgaristan ve Türkiye olmak üzere toplam 5 ülkeden 240´a yakın başvuru oldu. Ama yarışmamızın güven içinde yapılabilmesi için 122 sporcuyu kabul edebildik."
Başkan Palancıoğlu, şampiyonayı izlemek isteyen vatandaşlar için her gün 12.00-14.00 saatleri arasında Osmanlı ve Selçuklu Evi önünden ücretsiz servis hizmeti sunulacağını ifade ederken, yarışmanın 15 Temmuz gecesindeki ödül töreniyle sona ereceğini sözlerine ekledi.



01 TEMMUZ 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —