Tarih: 03.08.2017 17:48

TANER YILDIZ, BİLECİK´TE

Facebook Twitter Linked-in

Milletvekili Taner Yıldız ilk olarak Bilecik´in Osmaneli ilçesini ziyaret edip tarihi yerleri gezdi. Ardından Vezirhan Beldesi´nde bulunan tarihi Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı´nı gezerek, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş´tan bilgi aldı. Yıldız daha sonra, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesine gelerek Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi´ni gezdi. 36 Osmanlı padişahının hayatının anlatıldığı bu yerde alan sorumlusu Engin Beyce tarafından Yıldız´a bilgiler aktarıldı. Buradan Osmanlı Devleti´nin kurucusu Osmangazi´nin kayınpederi ve devletin manevi kurucusu olan Şeyh Edebali Türbesi´ni ziyaret eden Yıldız ardından Osmanlı Devleti´nin kurulduğu topraklar olan Bilecik´in Söğüt ilçesine geçti. Burada Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay tarafından karşılanan Yıldız, Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazi´nin babası olan Ertuğrulgazi türbesini ziyaret etti.

Türbe sonrası kısa bir açıklama yapan Yıldız, ?Osmanlı Devleti´nin kurulduğu manevi topraklar olan Bilecik´e bir ziyaret gerçekleştirdik. AK Parti İl Başkanımız Fikret Karabıyık bizleri Osmaneli´de karşıladı. Ardından Vezirhan, Bilecik ve Söğüt´te manevi yerleri ziyaret ettim. Vatandaşlarla bir araya gelerek hasbihal ettik? dedi.

Öte yandan, ziyaretlerde Taner Yıldız´a Bayırköy Belde Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve partililer eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —