Kış aylarında soğuk havalardan şikayetçi olan vatandaşlara tarçın tüketmelerini öneren Beslenme Uzmanları ‘Tarçın’ın kolesterolü dengelediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, hastalıklara karşı koruduğunu vurgulayıp gün içerinde içecek olarak tercih edilmesini tavsiye edip “Tarçın hem ısıtıyor, hem zayıflatıyor” ifadesini kullanıyorlar…
Kış aylarında soğuk havalardan şikayetçi olan vatandaşlara tarçın tüketmelerini öneren Beslenme Uzmanları "Tarçının birçok faydası var. Özellikle şeker düşürücü özelliği var. Demlediğimiz çayların içerisine çubuk tarçını atarsak hem antioksidan özelliğinden yararlanırız, hem de şekerimizi yükseltmemiş oluruz. Aynı zamanda çubuk tarçını normal sularımızın içerisine atarak da kullanabiliriz. Tarçın nezle, soğuk algınlığı ve grip hastalıklarında da kullanabiliriz. Toz halinde sütlerimize katabiliriz. Salebin üzerinde de kullanabiliriz. Tarçın daha çok sıcak içeceklere yakışır" değerlendirmesinde bulunuyorlar…Anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olarak kabul edilen Tarçı’nın metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakışına yardımcı olduğunu belirten beslenme uzmanları "Kışın vücut ısımız artınca doğal olarak enerji ihtiyacımız da artar. Bununla birlikte fiziksel aktivitemizin azalması kilo artışına yol açar. Tarçının yağ yakımın da önemli bir etkisi vardır. Fiziksel aktivitemiz olmadığında metabolizmamızı hızlandırarak tarçın sayesinde zayıflayabiliriz. Toz tarçın tadında yoğunluğa yol açtığı için, bu tattan hoşlanmayanlar çubuk tarçını kullanabilirler" ifadesi ile tarçını özellikle kış aylarında içecek olarak hayatımıza dahil etmemizi öneriyorlar…İşte kalp hastalıklarından, soğuk algınlığına, cilt güzelliğinden, kan şekerini düzenlemeye kadar iyi gelen şifa deposu tarçının çok bilinmeyen diğer faydalarıTarçın Kanın Pıhtılaşması sağlar : Fiziksel yaralanmalarda kanın pıhtılaşmasını sağlayarak kanamayı durduran trombositler bazı durumlarda herhangi bir yaralanma olmamasına karşın damar içinde birikerek damar tıkanıklığına yol açabilir. Tarçının bu tehlikeli pıhtılaşma üzerine etkisi hakkında çok sayıda bilimsel araştırma bulunmaktadır. Tarçın Mikropları önler…Tarçın yağı geleneksel olarak doğal bir mikrop önleyici/temizleyici olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği laboratuvar testleriyle de kanıtlanmıştır. Bakteri ve mantar hastalıklarının yayılmasını önler. Aynı zamanda gıda sektöründe, gıdalarda bakteri üretimini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.Tarçın Kan Şekerini dengeler: Bilimsel bir araştırmada, 40 gün boyunca her gün 1-6 gram arası tarçın tüketen gönüllülerin kolesterol seviyelerinde %18, kan şekeri seviyelerinde ise %24 düşme olduğu belirlenmiş. 2012 yılında, tarçının kan şekerini düşürmeye etkisi üzerine o güne kadar yapılan tüm çalışmaların gözden geçirilmesi sonucunda tarçın ve tarçın takviyelerinin glisemik kontrole yardımcı olduğunu sonucu elde edilmiş…Tarçın Kolesterolü düşürür… Günde 1-2 gram tarçın tüketmenin, metabolizmanın yağı ve şekeri işlemesini düzenlediği için "teorik" olarak kötü kolesterolü de düşürdüğü kabul edilmektedir. Tarçın kilo vermeye yardımcı olur… Besin lifi bakımından zengin olan tarçın yemeklerden sonra kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Tarçının kilo vermeye etkisi üzerine yapılan araştırmalarda, bu baharatın kan şekerini düzenleyeme yardımcı olmasının üzerinde durulmaktadır. Çünkü kan şekerinde yaşanan dalgalanmaların gıdalar yoluyla alından yağın vücut tarafından depolanmasını arttırdığı bilinmektedir.