Tarih: 02.10.2016 19:31

TARİHİ GEZİ

Facebook Twitter Linked-in

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in daveti üzerine Kayseri´ye geldi. Başkan Çelik, Genel Müdür Kurt ile Kayseri´deki bazı tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Kayseri´deki temaslarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ederek başladı. Kayseri´den gelen davete memnuniyetle katıldığını ifade eden Kurt, "Kayseri Türkiye´nin medarı iftiharı. Kültürü, medeniyeti, geçmişi ve insanıyla gurur duyduğumuz bir şehir" dedi.
Başkan Mustafa Çelik de daveti üzerine Kayseri´ye gelen Genel Müdür Kurt´a teşekkür etti. Başkan Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin tarihi eserleri koruma ve restorasyon anlamında Türkiye´nin birçok vilayetinin önünde olduğunu söyledi.
Başkan Mustafa Çelik ile Genel Müdür Yalçın Kurt karşılıklı bir süre görüştükten sonra Kayseri Kalesi´ne geçtiler. Kalede dış surların restorasyon ihalesini yaptıklarını ve çalışmaların başladığını belirten Başkan Çelik, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi projesiyle ilgili Yalçın Kurt´a bilgi verdi. Projeler üzerinde incelemeler yapan Başkan Çelik ve Genel Müdür Kurt daha sonra Kale içine yapılan Arkeoloji Müzesi´ni gezdiler. Müzenin son durumunu yerinde gören Çelik ve Kurt teşhir tanzim çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldılar.
Başkan Mustafa Çelik, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt´a Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni de gösterdi. Yalçın Kurt Milli Mücadele Müzesi´ni çok beğendiğini belirtti. Başkan Çelik burada müzeyi gezen vatandaşlarla da sohbet ederek müzeyle ilgili görüşlerini aldı. Müzeyi gezen Başkan Çelik ve Genel Müdür Kurt, Kayseri Lisesi´nden mezun olan Cumhurbaşkanlarımızdan Abdullah Gül ve Turgut Özal´ın balmumu heykellerinin bulunduğu sınıfı da ziyaret ederek fotoğraf çektirdiler.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Müzeler Genel Müdürü Kurt ile yapmış olduğu inceleme gezisini Talas ile sürdürdü. Talas´ta yapılan incelemelere Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da katıldı. Başkan Çelik ve Genel Müdür Kurt öncelikle Yaman Dede Konağı´nı gezerek burada bulunan eserleri incelediler. Daha sonra ise Ali Saip Paşa Sokağı´na geçildi. Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, bu bölgede yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.



2 EKIM 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —