Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gaziantep´te gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı. Meclis ve encümen toplantıları da dahil bir dizi toplantıya iştirak eden Başkan Mustafa Çelik, tarihi ve kültürel mirasımızı korumak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 81 ilden 100´ü aşkın belediye başkanı ve pek çok belediye bürokratının katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği toplantısı için 23 Eylül Cuma günü Gaziantep´e gitti. Hafta sonunu da içine alan bir dizi toplantıya iştirak eden Başkan Çelik, pek çok Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya geldi. Tarihi Kentler Birliği meclis ve encümen toplantılarına katılan Başkan Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin´in ev sahipliğinde ilin tarihi yerlerini de ziyaret etti.
"TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK"
Tarihi Kentler Birliği toplantısı ile şehirlerimizin tarihi dokusunu koruma adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret olmadığını söyledi. Şehirlerin tarihi ve kültürel miraslarının korunması gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Çelik, "Bu amaçla Tarihi Kentler Birliği´nin, kurulduğu günden bugüne belediyecilikte tarih bilincini geliştirmede önemli katkıları olmuştur. Biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde birçok tarihi eseri restore edip farklı fonksiyonlar kazandırarak yeniden halkımızın hizmetine sunduk" dedi.
Başkan Mustafa Çelik, Gaziantep´te katıldığı toplantıların yanı sıra sergi açılışlarına katıldı ve Zeugma Mozaik Müzesi´ni de gezdi.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.