KONUSUNDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Kayseri Vali Yardımcısı, Mehmet Aktaş, İl Kültür ve Turizm, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Kayseri Rölöve Ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilileri, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcıları, Melikgazi Belediyesi Fen İşleri ile Kentsel Tasarım Müdürleri ve Mimarların iştirak ettiği bilgilendirme toplantısı Melikgazi Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Gürcan Senem tarafından slayt eşliğinde gerçekleştirildi.
Konunun uzmanları ile birlikte
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi tarafından son bir yıl içerisinde 12 yapının onarımının gerçekleştirildiğini 8 ayrı yerde devam ettiğini ve 21 tarihi eserin ise onarımı için projelendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.
Tarihi mekanları onarmak tarihe sahip çıkmaktır
Kayseri şehrinde yer alan tarihi yapıların sadece Kayseri'ye değil Anadolu'nun, hatta dünya kültür mirasının birer eseri olduğunu belirten Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
Melikgazi Belediyesi, çalışmaları ile örnek teşkil eden çalışmalar sergilemektedir. Melikgazi İlçesi, gerçekleştirilen belediye yatırımları ile yarınları daha sağlıklı, imarlı ve planlı bir şehirleşme ile karşılamaktadır. Melikgazi Belediyesi, 2015 yılını tarihi mekânların onarımı, bakımı ve günümüz hizmetine kazandırılması olarak planlamış ve tüm iş akışını buna göre sıralamıştır. Çağırağası Konağı ile başlayan tarihi mekânların onarılması, Kiçikapı Konağı, Gülük Çeşmesi ve Hamamı ile devam etmiş ve uygulaması tamamlanmış yapılar da günümüz hizmetine sunmuştur. Üstelik bu yapıları Erciyes Üniversitesi ile Mimarlar Odası'nın hizmetine sunarak tarihe eserlere özellik katmıştır. Kayseri ilinde en çok tarihi eserin yer aldığı ilçe olarak, tarihi mekânların sahiplenilmesi son derece anlamlıdır. Kendilerini kutluyorum.
Hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istiyoruz
Melikgazi şehrinde Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait eserlerin bir arada görülebileceğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin aynı zamanda bir turizm ve kültür şehri olduğunu bu avantajı hem sosyal hayata hem de ekonomiye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.