TARİHİ VEZİRHAN

TARİHİ VEZİRHAN

TERK EDİLİYOR

HABERİ İZLE

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Tarihi Vezir Hanı, boşalıyor. Vakıfların yenileme projesinden sonra şuan oradaki esnaflar tekrar Vezir Hanına gelmeyi düşünmüyor.

Yapıldığı yıllarda, sadece kuyumcu, abacı, kumaşçı, çuhacı gibi popüler olan mesleklerin alışverişinde bulunduğu Vezir Hanı, günümüzde artık araç parkından başka bir işe yaramıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu duruma engel olmak ve Vezir Hanını tekrar hayata geçirmek için yenileme çalışması yapacağını duyurdu lakin şuan oradaki esnaf yenileme bittikten sonra orada kalmayı düşünmüyor.

Vezir Hanında yüncülük yapan bir esnaf mikrofonlarımıza Restorasyon yapılacak, şuanda ihale aşamasında” diyerek yenileme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Öte yandan Şapkacı Mustafa Filiz ise; şu anda 10 – 15 tane esnaf var, yüncü, şapkacı, ayakkabıcı, kilimci. Şuan terk edilmek üzere restore olacağı için dükkan bulan gidiyor. Restorasyon yapıldıktan sonra geri gelmeyi düşünmüyorum, zaten ne olacağı bilinmiyor. Yani kimlere verileceği belli değil. Restore işi kolay bir şey değil uzun sürebilir. 3 sene diyorlar ama 5 sene sürebilir belli olmaz. O zamana kadar da bizim işimiz değişir.” şeklinde konuştu.

81 yaşındaki antikacı Osman Baba ise, 60 senedir antikacılık yapıyorum. İşimiz oluyor şükür, burası restorasyon yapılacağı zaman çıkacağım mecbur ama başka yerler de dolar ve euro üzerinden fiyat istiyorlar, çok pahalı. Buradaki antikalarımı eve götüreceğim ve ondan sonra başka bir yer bulacağım. Buraya gelmeyi artık düşünmüyorum. Atatürk Evi tarafından bulmaya çalışıyorum eğer uygun bir yer bulabilirsem.” Diyerek Vezir Hanını terk edenlerin arasında olacağını belirtti.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı