Tarih: 17.11.2015 18:09

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI

Facebook Twitter Linked-in

   TBMM Genel Kurulu, 1 Kasım seçimlerinin ardından milletvekili yemin töreni için toplandı. 550 milletvekili yemin ederek resmen görevine başladığı törenlere en yaşlı üye sıfatı ile Chp Antalya Milletvekili Deniz Baykal Başkanlık etti?
TBMM, 1 Kasım Pazar günü yapılan milletvekili genel seçiminin ardından yeni bir mesai takvimine girdi. Mazbatasını alan milletvekilleri, Meclis´e gelerek kayıt işlemlerini tamamladı. TBMM Genel Kurulu, kesin seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından 12 Kasım´da açıklanmasının ardından saat 15.00´da Chp Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplandı.
25. Dönem´de olduğu gibi 77 yaşındaki TBMM´nin en yaşlı üyesi sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplanan Genel Kurul´da milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içmeye başladı. Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edecek. Genel Kurul´da, en genç milletvekilleri de geçici olarak Katip Üyelik yaptı.
İlimiz milletvekilleri de soyadlarının alfabetik sıralamalarına göre kürüye gelerek yeminlerini edip görevlerine resmen başladılar? 



17 KASIM 2015 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —