Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen ?Tekstil Destek Elemanı Yetiştirme Projesi´nin? kapanış programı gerçekleştirildi. Etkinlikte yaklaşık 1 yıl süren eğitimi başarıyla tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları takdim edilirken, kursiyerlerce sergilenen defile herkesin takdirini kazandı.
Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Kahraman, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, SGK İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Kahraman´ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nafiz Kahraman, sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi hibe programı kapsamında gerçekleştirilen tekstil destek elemanı yetiştirme projesini başarıyla tamamladıklarını vurgulayarak ?Proje süresi 12 ay olarak belirlenmiş olup, 15-29 yaş arası meslek lisesi, ön lisans, lisans veya olgunlaşma enstitüsü tekstil alanı veya yan dallarından mezun genç işsizler, hedef grup olarak seçilmiştir. Bütçesinin yüzde 88,61´i hibe olan projede 60 kursiyere eğitim verilmiştir. Kursiyerler, hazır giyim, baskı, tekstil testleri ve ev tekstili alanlarında uygulamalı mesleki eğitim almışlardır. Halk Eğitim Merkezi e-yaygın sistemine kayıtları yapılan kursiyerlerden eğitim sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika düzenlenmiştir. Diğer taraftan Develi Belediyesi ile yapılan protokol ile bütün kursiyerler, kendi iş yerlerini kurabilmeleri amacıyla 70 saat KOSGEB ?Uygulamalı Girişimcilik? eğitimi almışlardır. Eğitimler sonunda kursiyerler önceden belirlenen işletmelerde stajlarını tamamladıktan sonra en başarılı 12 kursiyer Almanya´da düzenlenen Uluslararası Heimtextil Fuarı´na katılarak, uluslararası firmalarla iletişim kurma, sektörde kullanılan yenilikçi ürünleri tanıma, teknik ekipman ve malzemeleri yerinde görme ve inceleme fırsatı elde ederek, mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasına katkı sağlamışlardır? değerlendirmesinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven konuşmasında, üniversitelerin eğitim fonksiyonunun yanında iş sektörüne yetiştirilmiş eleman hazırlama fonksiyonunun da bulunduğunu kaydederek ?Tekstil sektörü ülkemizin lokomotif sektörlerinden ara eleman ihtiyacı en fazla olan sektörlerden biridir. Bu anlamda bugün burada kapanış programı yapılan Tekstil Elemanı Yetiştirme Programı´nı önemli görüyoruz. Sektörde kalifiye eleman yetiştirilmesi ve bu kalifiye elemanların istihdamında bu tür projelerin artarak devam etmesini diliyoruz? diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifika; proje ortakları, proje iştirakçileri, eğitmenler ve sponsor firmalara ise plaket takdim edildi. Kursiyerler ve eğitmen hocaları tarafından hazırlanan kıyafetlerin sergilendiği defile ile etkinlik sona erdi.
TEKSTİL DESTEK ELEMANI YETİŞTİRME PROJESİ´NDE... Kayseri Haber Gazetesi
Orjinal Habere Git