?RAMAZAN´DA ET VE ET ÜRÜNLERİNİN FİYATI ARTMAYACAK?
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü borsa hizmet binasında tertiplediği basın toplantısında ramazan ayı süresince ilimizde et ve et ürünlerinin fiyatlarının artmayacağını müjdeleyerek ?.Ben Ticaret Borsası Başkanı olarak, Ramazan ayında et, pastırma ve sucuk fiyatlarının artmayacağının garantisini veriyorum" değerlendirmesinde bulundu..
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü borsa hizmet binasında tertiplediği basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçerek; ramazan ayında et, pastırma ve sucuğa zam yapılıp yapılmayacağı konusunda çeşitli spekülasyonların ortaya atıldığını hatırlatıp pastırma ve sucuk fiyatlarının Ramazan´da artmayacağını müjdeledi?
Ünlü sözlerine sığır etlerinin ´kemiksiz et´, koyun etlerinin de ´kemikli et´ diye satıldığını hatırlatarak et ve et ürünlerine ilimizde uygulanan fiyat aralıkları konusunda bilgiler verdi? "Kayseri´de perakende olarak yüzde 100 dana etinden yapılan sucuğun kilosu 45-50 lira arasında, buttan yapılan pastırmanın kilosu 75 liradan, sırt antrikot pastırmanın kilosu 90-95 lira arasında, bonfile pastırmanın da 100 liradan satılıyor ve Ramazan ayı boyunca da bu fiyatlardan satılacak. Fiyatların artmayacağını ben garanti ediyorum. Et fiyatları da artmaz. Kayseri´de sırf pastırma ve sucuk satan tezgahlarda vatandaşlarımız bu fiyatlara pastırma ve sucuk alabilirler. Ancak pastırmanın fiyatı, satıldığı yere göre değişebilir. İstanbul´da büyük marketlerde ya da farklı mekanlarda pastırmanın kilosunun 135-140 liradan satıldığını biz de duyuyoruz ama Kayseri´de böyle bir fiyat yok."
Ünlü sözlerinin sonunda ilimizde kilosu 20-25 liradan satılan sucuk bulunduğunu ve bu sucuğun tavuk etinden yapıldığına dikkat çekerek "Benim bildiğim, sucuk dana etinden olur. Fakat tavuk etinden sucuk yapmak da kanunen serbestir. Ancak karışımdan sucuk yapmak yasak. Tavuğun da but ve göğüs etinden sucuk yapılır. Sucuğun içeriğinin de etiketinde yazılması gerekir" ifadesini kullanarak üretici, satıcı ve tüketicileri uyardı?.
HABER. N.NİLKALI