TIKANAN KENTSEL DÖNÜŞÜME

TIKANAN KENTSEL DÖNÜŞÜME

BAKAN ÖZHASEKİ EL ATTI

Ülkemizde uygulanmaya başlanan Kentsel Dönüşümün, tıkandığı noktalar belirlenmeye başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye ekonomisinin %7´lik kısmına sahip olan inşaat sektörünün, önünün açılmasına ilişkin bir teşvik paketi hazırlığında olduğunu söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz günde nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı´nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özhaseki burada inşaat sektörünün önün açılması ve kentsel dönüşüm kanunda yaşanan aksaklıklara değindi. Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Kanunu´ndaki eksiklikleri giderebilmek için toplantılar düzenlediklerini ve inşaat sektörünün büyümesi için önümüzdeki günlerde bir teşvik paketi hazırladıklarını açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili şöyle konuştu; ?İnşaat sektörüyle ilgili ciddi toplantılar yaptık ve iki soruya cevap aradık. Birisi, ?iştahla çıkardığımız Kentsel Dönüşüm Kanunu istediğimiz hızla gitmiyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Tıkanmışlık var, mahkeme kararları var. Bir takım da şikayetler de var, şunlar olursa biz rahatlarız diyenler de var. O kentsel dönüşümü dinleyelim, nerelerde tıkandı anlayalım ve mevzi mevzi tıkanmış belediyeler vardı, akşam Gaziosmanpaşa´nın işini, gündüz otoparktan sonra Üsküdar´ın işini çözmek için toplantılarım vardı. Aynı toplantıda bir başka amacımız da şuanda Türkiye ekonomisinin %7´lik kısmına sahip olan inşaat sektörünün önünü nasıl açarız, toplantısıydı. İnşaat sektörü bizim için önemli. Dünyadaki 250 en büyük inşaat firması arasında geçen yıl 42 tane Türk firması var. Son 10 yılda 220 milyar dolarlık taahhüt almışlar. Onların içinde de büyük yatırımlar var. Bunları nasıl rahatlatırız, tıkandıkları yerler neresi? Neler yapabiliriz? Bu soruların cevaplarını aradık. Burada görüşülenleri Bakanlar Kuruluna sunup, 15-20 gün içerisinde, belki bir teşvik paketi içerisinde, ya tek başına ya da başka sektörler ile ilgili Başbakanımızın açıklayacağı bir modele bir altlık hazırlıyorum ben. Bu manada çalışmalarımız son aşamasına geldi. Bir rapor hazırlayıp, Bakanlar Kurulu´nda arkadaşların tartışmasına açacağız. Bundan sonra o sektörlerin önün açılması için bir takım tedbirler alacağız ve hızla devam ettireceğiz.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”