"Trafiğe Köklü Çözüm Getiriyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`nda devam eden üstgeçit ve yonca yapraklı kavşak çalışmalarının yapıldığı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Trafiğe köklü çözüm getirilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğün

Güncel 9.01.2015 22:04:58

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bu hafta Cuma Namazını Fatih Mahallesi`ndeki Sözduyar Camii`nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla sohbet eden ve "Hayırlı Cumalar" dileyen Başkan Özhaseki, cemaate kandil simidi ikram etti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç ile birlikte Cuma namazı sonrası bölgedeki esnafları ziyaret eden Başkan Özhaseki, çocuklara da forma hediye etti. Halkla sohbet ederek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`na geçen Başkan Özhaseki, üstgeçit ve yonca yapraklı kavşak çalışmalarının devam ettiği inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

"ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"

Eski Çevreyol olarak bilinen Kocasinan Bulvarı`ndaki alt ve üst geçitlerle ilgili açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri trafiğine köklü çözüm getirmek amacıyla başlattıkları alt-üst geçit çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Şehir merkezini rahatlatmak amacıyla şehir merkezinin etrafındaki ring yollarını açmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, "Bu yollarda kesintisiz bir araç akımı devam ederse şehir merkezi de rahatlayacak. Birinci etapta Karayolları Kavşağı`ndan başlayarak Hastane ve İstasyon Caddesi Kavşaklarını içine alan ve Sanayi Odası Kavşağı`nı geçen hızlı akışın olacağı bir proje gerçekleştiriliyor. Karayolları Kavşağı`nda üç katlı bir proje var. Gerek yer altından, gerek yer üstünden ve zeminden giden araçların olduğu ortamda tıkanma olmadan burayı geçebileceğiz. Hastane ve İstasyon Caddesi Kavşağı`nda iki kavşağı birleştirip yer üstünden 750 metrelik köprü ile geçilebilecek bir çözüm projemiz var. Sonrada Sanayi Odası Kavşağı`nda trafik akışını devam ettirebilecek Yonca Yaprağı yapılıyor. Burada Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`nı üstten geçiyor, Sanayi Odası Kavşağı ve tren yolunu geçerek Doğumevi`ne doğru aşağı iniyoruz. Sağa sola dönüşlerde de yonca yaprağından kesintisiz bir şekilde trafik akmaya devam edecek" dedi.

"ARTIK TRAFİK SORUNUNDAN BAHSEDİLMEYECEK"

Alt-üst geçit çalışmalarının kolay olmadığını ve özellikle Kayseri`de yeraltı sularının çok yakın olması nedeniyle inşaat çalışmalarının güçlükle devam ettiğini vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışmaların yapıldığı bölgede 3-4 metreden su çıkıyor. Bu yüzden de mecburen temele kazıklar çakılıyor. Bu bölgeye 600`den fazla kazık çakılıyor ve zemin sağlam bir hale getiriliyor. Üst taraftaki inşaat kadar maliyet yerin altına da harcanmış oluyor. Yaklaşık bir aydır kazık sistemi yapılıyor. Birkaç gündür -20 derece soğukların yaşandığı şu günlerde beton dökülemediği için çalışmalara ara vermek durumunda kaldık. Birkaç gün sonra hava biraz ısındığında çalışmaya devam edeceğiz. Allah`tan bir mani gelmezse 6-7 ay içerisinde inşaatların tamamını bitirmiş olacağız. Bu süre Türkiye`de yapılan alt üst geçitlerle kıyaslandığında en kısa süredir. Daha kısa sürede bu işlerin yapılabilmesi imkanı dünyanın hiçbir yerinde yok. İnşallah kısa süre içinde bitiririz ve burada artık trafik sorunundan bahsedilmemiş olur. Bundan sonra ikinci etapta da Kartal Kavşağı ve Özel İdare Binası önünden başlayarak Malatya yönüne gidecek hattı da açtığımız zaman şehir merkezinde herhangi bir trafik sorunu kalmamış olacak. Şimdiden sabırlarından dolayı sürücülerimize ve çevrede yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çevrede inşaatların bulunduğu bölgeler yerine alternatif yolları kullanırlarsa kendileri de rahat eder. İnşallah çalışmalar bittiği zaman hem trafik akışı kesintisiz devam edecek hem de modern bir ortama kavuşmuş olacağız."

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediyesi sınırları içindeki çalışmalardan dolayı Başkan Özhaseki ve ekibine teşekkür ederek, "Kar düşene kadar durmaksızın çalışıldı. Hava şartları müsait olduğu gün yine devam edecek. İnşallah ulaşımı kesintisiz hale getirecek bu çalışma bittikten sonra bölgemizdeki trafik rahatlayacak" dedi.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.