Tarih: 31.08.2024 13:59

TÜED Kayseri Şubesi'nde 'Gazi Aykırı' güven tazeledi

Facebook Twitter Linked-in

Gültepe Kültür Merkezi’nde yapılan Genel Kurula, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Kayseri Şubesi Başkanı Gazi Aykırı ile dernek yöneticileri ve üyeleri iştirak etti.

Genel kurulda üyelere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Gazi Aykırı emeklerinin sıkıntılarına dikkat çekti.

 

 

Emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarını da aktaran Aykırı şu maddeleri sıraladı. 

1-  2000 yılından sonra emekli olanlara maaşlarına yapılması gereken intibak sorunu çözülmelidir. 12 senedir meclisin gündemine aldırmaya çalışıyoruz. Siyasi iradelerin onay vermesini bekliyoruz. 

2- Ek ödeme altında aldığımız %4, %5 oranındaki vergi iadelerinin en az %10 seviyelerine yükseltilmesini istiyoruz. 

3- Çalışanlara verilen aile yardım ödeneğinin emeklilere de verilmesini istiyoruz. 

4- Emeklilerimize her yıl gıda ve yakacak yardımı yapılmasını istiyoruz. 

5- Dini bayramlarda ödenen ikramiyenin en az asgari emekli aylığına eşitlenmesini istiyoruz. 

6- Sağlık hizmetlerinden alınan hastane ve ilaç katkı paylarının emeklilerimizden alınmamasını ve kaldırılmasını istiyoruz. 

7- Maaş artışları için TÜFE yerine emeklileri koruyan yeni bir sistemin getirilmesini ve maaş zamlarındaki adaletsizliğin giderilmesini, dul ve yetim aylıklarının düzeltilmesini ve emeklilerimize refahtan pay verilmesini istiyoruz.

8-  Aktif yaşlanma politikalarının üretilerek yaşlı ve emekliyi pozitif ayrımcılık uygulama kapsamında genişletilmesini, ayrıca evi olmayan emeklilere konut ve kira yardımı yapılmasını istiyoruz. 

9- Hak arama mücadelemiz için anayasamızın 51.maddesine emeklileri de ilave ederek sendikal hakkının biz emeklilere de mutlaka verilmesi ve sözleşme hakkımızın tanınmasını istiyoruz. 

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’te yaptığı konuşmada en düşük emekli aylığının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini parti olarak her yerde söylediklerini vurguladı. 

Konuşmaların ardından faaliyet raporu, hesap raporu ve denetleme kurulu raporu okunarak ibra edildi. 

Ardından seçim gerçekleştirildi ve mevcut başkan Gazi Aykırı güven tazeleyerek Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kayseri Şubesi’ne 3 yıl daha başkan olarak seçildi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —