Tarih: 26.02.2014 09:55

TUNUS TİCARET HEYETİ KAPIMIZI ÇALDI

Facebook Twitter Linked-in

Ziyarette konuşan Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Tunus ile Türkiye`nin köklü bir geçmişi olduğunu vurgulayarak "Bildiğiniz gibi Tunus kardeş ülkedir. Tüm Kayseri halkına içten sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. Bizim kardeş ve dost ülke Türkiye ile yakın ilişkilerimizin bir göstergesi olarak genel anlamda Türkiye olan ilişkilerimizi özellikle Kayseri ve Kayserili iş adamları ile olan ilişkilerimizi arttırmak için bugün Kayseri`de bulunmaktayız. Tunus ile Türkiye arasında köklü dostluk ve kardeşlik ilişkileri, geçmişi tarihe dayanan sağlam ilişkiler mevcuttur. Bildiğiniz gibi bu köklü ilişkiler her geçen gün daha ileriye gitmekte ve olumlu gelişmeler kaydetmektedir" diye konuştu

 

Vali Orhan Düzgün ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye ve Tunus çok köklü bir ortak geçmişe sahiptir. Bende 5 yıl kadar önce Tunus`ta bulunmuştum. Pek çok ortak noktamız olduğunu bizzat orada yaşayarak hissettim. Bu benzerliklerden en güzel biride sanırım bayraklarımızın birbirine çok benzemesidir. Tunus`ta kaldığım günler sürecinde Tunusluların Türkiye`ye ve Türkiyelilere çok sempati ile baktıklarını gördüm. Bu kültürel yapının iki alanda da taçlandırılması, iki ülkenin ortak hedefidir" ifadelerini kullandı.


Vali Düzgün ziyaret anısına Tunus Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya`ya saat kulesinin biblosunu hediye ederken, Tekaya da Düzgün`e Tunus hurması hediye etti.

Ankara Büyükelçi önderliğinde ilimize gelen Tunus  heyeti ilimizdeki  ziyaretleri çerçevesinde  Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz`ı makamında ziyaret etti. Burada  Büyükelçi  Tekaya, karşılıklı ticari ilişkileri güçlendirme adına ve Kayserili iş adamlarıyla ticaretin güçlendirilmesi için geldiklerini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —