Türk Üroloji Akademisi tarafından düzenlenen 2016 yılı İnkontinans Toplantısı, İlimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Novotel´ de gerçekleştirilen toplantıya Türk Üroloji Akademisi İnkontinans Çalışma Grubu Koordinatörü ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Onur, Türk Üroloji Akademisi İnkontinans-Nöroüroloji Alt Çalışma Grubu Üyesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş´ın yanı sıra Türkiye´nin farklı üniversitelerinden çok akademisyen katıldı.
Toplantının açılış konuşmalarında ERÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, idrar kaçırma sorununun ele alındığı bu toplantıya katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek ?Türk Üroloji Akademisinin bize bu fırsatı sağlamasından dolayı çok memnunuz. Kayseri´de 2.´sini yaptığımız toplantıya hem kadın doğum, hem ürolog, hem nöroloji, hem fizik tedavi gibi birçok bilim dallarından akademisyenler katıldı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi üroloji bölümü başta olmak üzere, Türk Üroloji Akademisi´ne bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum? değerlendirmesinde bulundu?.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Onur ise, idrar kaçırmanın ciddi bir sorun olduğunu kaydederek ?Bugün Türk Üroloji Akademisi´nin İnkontinans toplantısını yapıyoruz. Bu yılki temel konumuz idrar kaçırma, aşağı aktif mesane ve özellikle idrardaki nörojen hastalıklardır. İdrar kaçırmalarını bütün katılımcılarımızla detaylı bir şekilde tartışacağız. Bu tür toplantılar özellikle karşılıklı tartışmalarla ilerliyor. Katılımcılar ve bizim açımızdan büyük deneyimler oluşturuyor. Özellikle Türkiye´deki bütün ürologlar içerisinde bu konuda farkındalık yaratarak akademik çalışmalarda bulunuyoruz? diye konuştu.
İdrar kaçırmanın bir hastalık olduğunu belirten Prof. Dr. Rahmi Onur, ?İdrar kaçırma tüm dünyada ciddi bir sorun. Bu hastalıkta şikâyetler başladıktan yaklaşık 8-9 yıl sonra hastalar doktora başvuruyorlar. Dolayısıyla hastalarımız utanıyorlar, çekiniyorlar ve çözümü yok diye biliyorlar. Bunu yaşlanmanın genel bir sonucu olarak düşünüyorlar. Oysa öyle değil, idrar kaçırma tamamıyla bir hastalık. Bununda tedavisi son yıllarda çok başarılı bir şekilde yapılıyor. İdrar kaçırma çok kısa ameliyatlarla ve iyi ilaçlarla tedavi edilebilen bir hastalık. Hastaların üroloji uzmanlarına başvurarak tedavi olmalarını öneriyorum? şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından 6 oturumda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye´nin değişik üniversitelerinden katılan ürolog, kadın doğum, nörolog, fizik tedavi, aile hekimliğinden bilim adamları sunum yaptı.