TÜRKÇE KONUŞAN İŞADAMLARI KAYSERİ´DE

TÜRKIYE Odalar ve Borsalar Birli¬ği (TOBB) ve Dışişleri Bakanlığı´nın işbirliği ile Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe ko¬nuşan girişimciler, Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesi amacıyla bazı il

Anahtar Kelimeler: 0
TÜRKÇE KONUŞAN İŞADAMLARI KAYSERİ´DE
Güncel 25.09.2011 12:30:00 0

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Türkçe´nin ticaret dili haline gel­mesi için yapılan proje kapsamın­da 2005 yılından bu yana Türk­çe konuşan genç girişimcileri kü­çük ve orta ölçekli işletme sahipleri Türkiye´ye ziyaret gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Kayseri´ye gelen yabancı girişimciler ilk olarak Kay­serili işadamları ile biraraya geldi.

 

Proje hakkında gazetecilere bilgi ve­ren Türkçe Konuşan Yabancı Gi­rişimciler Program Koordinatörü Birsen Karaloğlu, proje kapsamın­da bugüne kadar 450´nin üzerinde iş kadını ve iş adamının Türkiye´ye geldiğini söyleyerek, ?Biz bugün bu­rada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin iş adamları heyetini Kay­seri İle buluşturmak için bulunu­yoruz. Ticaret Borsası Kayseri Baş­kanı Şaban Ünlü ve borsamızın de­ğerli yöneticileri pazar günü bir ça­lışma yemeği düzenleyerek bizim bu seyahatimize ev sahipliği yapı­yor. Kendisine çok teşekkür ediyo­ruz. TOBB ve Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği yaparak 2005 yılından bu yana Türkçe konuşan genç giri­şimcileri küçük ve orta ölçekli işlet­me sahiplerini Türkiye´ye getirmek­te. Bu program kapsamında Anka­ra ve İstanbul´daki sanayi ve ticaret odaları ziyaret edilmekte, açık olan fuarlar gezdirilmekte, ikili iş gö­rüşmeleri yaptırılmakta, kamu ku­rum ve kuruluşları ile de mutlaka tanıştırılmaktadır. Kimlerin gelece­ğini her ülkedeki Türkiye büyükel­çiliğindeki ticari ataşeler seçmek­tedir. Türkçe öğrenmeye gayret et­miş olan bu kardeşlerimize 6 yıldır böyle bir ev sahipliği yapmaktayız. 21 ülkeden ve 4 özerk bölgeden 42 iş adamı Ankara´ya gelmiştir. 4´ü ile Ankara´da vedalaştık 38 iş kadını ve iş adamı ile Kayseri´deyiz. Sabah Nevşehir Ticaret Borsası´nın iş gö­rüşmesindeydik. Bugün borsamızın bu ziyaretine gelmeden önce de Ti­caretin ilk kurulduğu bilindiği Ka­niş Karum kazılarını gezdik. Şaban Ünlü, bizi bu yemekte bir araya ge­tirdiği için kendisine teşekkür edi­yoruz? diye konuştu.

 

Karaoğlu´ndan sonra söz alan Kay­seri Ticaret Borsası Başkanı Şa­ban Ünlü ise yapılan bu program ile ticari ilişkilerin gelişeceğini be­lirterek, ?Türkiye Odalar Birliği­nin dış ilişkiler koordine kurulu ta­rafından tertiplenmiş olan bu ge­zide iş adamlarımız Kayseri´ye gel­diler. Hem yemek hem iş görüşme­si yapıyoruz. Dış devletlerden ta­vuk isteyen meyve suyu isteyen, un isteyen yumurta isteyen iş adamla­rı ile bizimde Kayseri´de yurt dışına bu ürünleri göndermek isteyen tüc­carlarımızla aynı masaya oturttur­duk. Burada anlaşacaklara anlaş­tıkları takdirde dışarıya ihracat sağ­lanacak. Bu ziyaretin Kayseri tica­reti adına faydalı olacağına inanıyo­rum? dedi.

Tinerle soba yakarken alevler içinde kaldı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.

Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi'nde yapım ihalesi gerçekleştirildi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.

Melikgazi’de bıçaklı saldırı: 1’i ağır 3 yaralı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri-Sivas yolunda zincirleme kaza: 7 yaralı

Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.