"TÜRKİYE BİYOTEKNOLOJİDE ETKİN

Avrupa Biyoteknoloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, biyoteknoloji çalışmalarının Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Türkiye'deki üst düzey makamlar tarafından önemsendiği

 28 Eylül-1 Ekim 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Avrupa Biyoteknoloji Kongresi'ne katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkürlerini iletmek ve biyoteknoloji konusunda Avrupa ve Türkiye'deki gelişmeleri aktarmak için Çankaya Köşkü'nü ziyaret eden Avrupa Biyoteknoloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Munis Dündar, Türkiye'nin bu alanda etkin bir rol alması için gayret ettiklerini ifade etti. Ziyarette Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa İsen ile görüşen Dündar, İsen'e 2013 yılında eğitime başlayacak olan Avrupa Biyoteknoloji Okulu, araştırma alanları ve planları ile ilgili bir dosya ve Cumhurbaşkanı Gül'e iletilmek üzere bir teşekkür ve şükran plaketi sundu.

 Biyoteknolojinin dünya için önemli bir gündem maddesi olduğunu dile getiren Dündar "Cumhurbaşkanlığının buna ilgi göstermesi konunun önemini gösteriyor. Bu nedenle Türkiye'nin burada etkin ve önder bir rolü olmasına gayret ediyoruz" dedi.

 Dündar, 12- 14 Nisan tarihlerinde derneğin organizasyonuyla Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 'Biyoteknoloji Tarım Kongresi' ne dair de bilgi verdi. Dündar, Erciyes Üniversitesi ve Tarım Bakanlığı ortaklığında yapılacak olan kongrenin uluslararası katılımlı olacağını ve kongrede tarım, hayvancılık, gıda ve ziraat ile ilgili çok sayıda sunum yapılacağını belirtti. Kongrenin uluslararası katılımlı olmasının, amaçladıkları üzere Türkiye'nin bu konuda etkin bir rol almasına katkıda bulunacağını ifade eden Dündar, dernek olarak projelerin başarıya ulaşması konusunda titizlikle çalışacaklarını kaydetti.



Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı
Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti
Talas Belediyesi'nde vergi mesaisi
Kayseri’de havalar ısınacak
Kayseri Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu
“Geri dönüşümle geleceği ve doğayı koruyoruz”
Gençlik Haftası Kayseri’de dolu dolu geçecek
“Başkan Yalçın bize özgürlüğümüzü verdi”
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kat karşılığı ihale düzenlendi
Kocasinan, LED teknolojisiyle 5 yılda 12 milyon TL tasarruf sağladı
Erciyes Kayak Merkezi'ne 12 adet tenis kortu kararı