Türkiye, Çin otomotiv üreticilerinin kıskacında kaldı

Türkiye, Çin otomotiv üreticilerinin kıskacında kaldı

Güncel 8.07.2024 10:09:00 481 0
Türkiye, Çin otomotiv üreticilerinin kıskacında kaldı

Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvurularını tamamladı.

Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group'tan yapılan açıklamada, SWM Motor 2023 yılı sonunda giriş yaptığı Türkiye pazarını, global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi. Bu kapsamda şirket, Türkiye'de üretim yapmak için başvuruda bulundu. 

SWM Motor, kısa süre önce giriş yaptığı Türkiye pazarında G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle Türk tüketicisinin karşısına çıktı. SWM Motor Türkiye, haziran ayı itibarıyla G05 isimli yeni D-SUV modeliyle ürün portföyünü genişletti.

"Yıllık 50 binden fazla üretim kapasitesine sahip tesis üzerinde çalışıyoruz"

ATMO Group Üst Yöneticisi (CEO) Anton Chernov, markaya Türkiye'de ilginin yoğun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"ATMO Group olarak Türkiye'de yatırım yapmaya ve daha fazla proje geliştirmeye ilgi duyuyoruz. Türkiye'deki çalışan sayımız geçen yıla göre iki katına çıktı. Gelirimiz her yıl artıyor ve gelişim için uzun vadeli bir planımız var. Şu anda yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisi üzerinde çalışıyoruz. 

Üretim tesisi, Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılayacak ve aynı zamanda Balkan ülkeleri ve AB bölgesindeki diğer pazarlara da ihracata odaklanacak. Türkiye'de üretim için aylar öncesinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmelere başladık. 

Ayrıca Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni projelerimiz için güçlü yerel ortaklarla aktif olarak iletişim halindeyiz. Ancak yatırım projesi hakkındaki nihai karar, devletten sağlanan destek tedbirlerine bağlı olacaktır."

Chernov, Türkiye'de modern hibrit ve elektrikli araçların yanı sıra bir dizi ticari aracın üretimini gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklayarak, "Tüm detayları netleştirmek için aktif olarak çalışıyoruz ve bu konuda devletin desteğini ve aktif yardımını umuyoruz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Çinli otomotiv üreticisi BYD'de de Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise Bloomberg’e yaptığı açıklamada BYD ve Chery’nin Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda ileri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü söylemişti. 

Çinli otomotiv üreticileri SWM Motor ve BYD'nin, Türkiye yatırımları vatandaşların ‘’Ülkemiz, Çinli otomotiv üreticilerinin kıskacında kaldı. Yatırımlar bize değer katacak.'' yorumlarına neden oldu.


YÖK'ten Üniversite sistemi değişikliği iddialarına yanıt
"Midesiz" ifadesi hakaret sayılmadı
Camilerde "şehitler ve mazlumlar" için dua edildi
Kayseri Valiliği'nden uyuşturucu ile mücadele videosu
Tehlikeli trafik yolculuğuna ceza
Kayseri’de bugün vefat edenler (6 Ekim)
Kayseri'de "Öğretmenler Odası Buluşmaları" gerçekleştirildi
İsrail'in saldırıları Kayseri'de protesto edildi
Kayseri nöbetçi eczaneler (5 Ekim)
Kayseri Gastronomi Günleri'nde 1 ton sucuk döner dağıtıldı
Bakan Tekin, öğretmenlerle buluştu
"Kedi-köpek sahiplenmek mental sağlığa fayda sağlıyor"
KYK'da yemek şikayetleri bitmiyor!!
Türkiye kök hücre naklinde dünya standartlarına ulaştı
Dolandırıcılık soruşturmasında 28 tutuklama