Tarih: 15.03.2015 20:43

Ulaşılabilir Hedef,

Facebook Twitter Linked-in

HABER İZLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2050 yılında varılmak istenen Kayseri için ulaşılabilir hedefler belirleyip ortak akılla doğru politikalar geliştirmek gerektiğini söyledi.

Abdullah Gül Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi`nin işbirliğinde düzenlenen `2050 Yılında Kayseri` konulu arama konferansında konuşan Başkan Çelik, ortak akıl ile doğru politikalar geliştirerek hedefe varmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Her şirket ve kurum, kendi geleceğine yön verebilmek ve doğru büyüme planları yapabilmek için  için bu tür çalışmalar yapmak zorunda. Biz de AGÜ ile birlikte Kayseri`nin ulaşacağı noktayı tespit etmek ve bu hedefe göre doğru politikalar geliştirmek amacıyla bu konferansı planladık. AGÜ ülkemizin hızla büyüyen ve gelişen bir üniversitesi. Rektörümüz, bilginin kıymetini bilen ve ortak akıla önem veren bir akademisyen. AGÜ`nün ortak akıl toplantılarının verdiği katkıyla elde ettiği bir başarısı var. Biz de benzer çalışmaları şehrimiz için yapalım, şehrimizi geleceğe hazırlarken doğru bir vizyon ortaya koyalım istiyorduk. Onun için böyle bir konferansı düzenledik. Ben seçim döneminde de toplumun tüm dinamikleriyle benzer çalışmalar yapmış ve fikirlerini almıştım. Yöneteceğiniz kesimin görüş ve önerilerini dikkate aldığınızda zaten başarıya ulaşıyorsunuz" dedi.

NÜFUS HAREKETLERİ ÜZERİNDE DURDU

Arama konferansından beklentilerini de ortaya koyan Başkan Çelik, nüfus konusu üzerinde durarak, "2050`ye vardığımızda sağlıkta, ulaşımda, eğitimde nerede olacağız? Nüfus hareketleri nasıl olacak, ekonomik, endüstriyel ve ticari kabiliyetlerimiz ne yönde gelişecek? Turizmden hakattiğimiz payı alabilecek miyiz? Bunların yanısıra insanlarımızın talepleri ve tatmin noktaları ne durumda olacak? İşte bütün bu soruların cevaplarını burada bulmaya çalışmalıyız. Özellikle nüfus hareketleri üzerinde durulması gerektiği kanaatindeyim. Birkaç yıl önce gündemimizde Suriyeliler diye bir konu yoktu. Ama bugün hem ülkemizde hem de şehrimizde çok sayıda Suriyeli bulunuyor ve bunların işgücü, yeme-içme, barınma vs. gibi sektörel konularda karşılığı var. Bunun gibi göçleri ve getirdiği sonuçları da iyi değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —