Ulaşımda "Gittiğin Kadar Öde" Projesi başlıyor

Ulaşımda

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yatırım, proje ve hizmetlerle dolu 5 yıllık sürecin ardından kamuoyu ile paylaştığı yeni hizmet dönemi projeleri arasında yer alan raylı sistem hatlarında 'Gittiğin Kadar Öde' uygulaması yeni dönemde hayata geçiyor.   

Göreve geldiği 2019 yılı Mart ayında Kayseri’ye hizmet için kolları sıvayan Başkan Büyükkılıç, altyapıdan turizme, spordan kültür sanata, eğitimden sağlığa, tarım ve hayvancılıktan imara, çevre ve çevre sağlığından zabıta ve itfaiye hizmetlerine kadar tüm alanlarda Kayserililere etkin ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla gayret gösterirken, ulaşım alanında da kente büyük kazanımlar sağladı. 

Bu kapsamda, 5 yıl boyunca yeni ana arter ve bağlantı yolları, yeni raylı sistem hatları, elektrikli otobüs alımları, ulaşımda yeni uygulamalar gibi önemli hizmetleri Kayserililerle buluşturan Büyükkılıç, yeni dönemde yeni uygulamaları vatandaşların hizmetine sunmaya hazırlanıyor. 

Başkan Büyükkılıç’ın ulaşım projeleri arasında yer alan ‘gittiğin kadar öde’ uygulamasının yeni dönemde başlatılması planlanırken, uygulama raylı sistem hatlarında geçerli olacak. 

Proje kapsamında, herhangi bir raylı sistem istasyonundan tramvaya biniş yapan yolcu iniş yaptığı istasyonda ulaşım kartını cihaza okutarak, kısa mesafe gitmiş ise kartına iade yapılan tutar ile seyahat etmiş olduğu mesafe kadar ücret ödemesi yapmış olacak. 

Geride kalan başarılı 5 yıllık hizmet döneminin hemen başında toplu ulaşımla ilgili alınan kararlar çerçevesinde daha önce toplu ulaşımda aktarma yapılması esnasında ücret alınması uygulamasına son veren Büyükkılıç, yeni hizmet döneminde de raylı sistem hatlarında ‘gittiğin kadar öde’ projesi ile Kayserililere ulaşımda bir yeniliği daha kazandıracak.

Öte yandan, 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti de 8 Haziran itibariyle hayata geçirildi. 983 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 03.45 ve 05.15 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Belsin, Otogar, Şehir Hastanesi, Erkilet Bulvarı, Havaalanı, Tren Garı, Cumhuriyet Meydanı, Mimsin, TOKİ, Beyazşehir ve İldem belirlendi. 

Ayrıca, 980 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 02.15, 03.45, 04.45 ve 05.45 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Şehir Hastanesi, Otogar, Tren Garı, Düvenönü ve Talas belirlendi. 

Başkan Büyükkılıç ayrıca toplu taşımada aktarma ücreti uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte aktarma süresini 80 dakikaya ve aktarma sayısını ilk binişten sonra 2 defaya çıkarmıştı.                               



Büro Memur-Sen eylem planını başlattı

LGS sonuçları açıklandı

Milli Mücadele Müzesi tarih ile teknolojiyi buluşturuyor

Havaların ısınmasıyla beraber yangınlar artıyor

MSB'den 3. Dünya Savaşı açıklaması

Kayserili şairden ‘Milli Takıma özel şiir’

Kocasinan'dan çölyaklı ailelere glutensiz gıda paketi

Başkan Özdoğan'a esnaf odaları başkanlarından ziyaret

Büyükşehirden, 25 bin sokak hayvanına yardım

Kayseri’de 1.5 milyon balık suya bırakıldı

Kayseri heyeti, Başkan Özvar ile bir araya geldi

Başkan Büyükkılıç, Ankara'da Kayseri için toplandı

‘Gezici kütüphane’ Talas’ta yollara düştü

Melikgazi’de yeni yollarla vatandaşlara konfor sağlanıyor

Başkan Özdoğan'a milli takımından ziyaret

Başkan Çolakbayrakdar ihtiyaç sahiplerinin yanında