ULUSAL GENÇLİK ÇALIŞTAYININ ÜÇÜNCÜSÜ YAPILDI

Melikşah Üniversitesi'nden de destek alarak ulusal gençlik çalıştayının üçüncüsünü gerçekleştirdi.

ULUSAL GENÇLİK ÇALIŞTAYININ ÜÇÜNCÜSÜ YAPILDI
Güncel 10.03.2015 20:33:43
Haberi Sesli Oku

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri bünyesinde yer alan YELMUN Topluluğu, Melikşah Üniversitesi'nden de destek alarak ulusal gençlik çalıştayının üçüncüsünü gerçekleştirdi.
Çalıştaya YELMUN Topluluğunda görevli 20 öğrencisinin yanı sıra Türkiye`nin farklı şehirlerinden 172 liseli öğrenci katıldı. Model Birleşmiş Milletlerin bir alt simülasyonu olarak da adlandırılan çalıştayda öğrenciler; biyolojik silahların kullanımının kontrolü, nükleer enerjinin doğru kullanımı, kadın hakları ve internette çocuk istismarı başta olmak üzere dünya sorunlarını masaya yatırdılar.
Melikşah Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe; Ankara, İstanbul, Erzurum, Afyon, Uşak, Trabzon, İzmir, Manisa, Kırıkkale ve Kayseri'den 172 öğrenci ve koordinatör öğretmenleri katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Yelkenğlu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hayrettin Kaya ; Gelişen dünya düzeninde hem birden fazla yabancı dil bilen hem de küresel sorunlara duyarlı gençlere çok ihtiyaç var, sizlerin bu adımı atmış olması geleceğimiz adına bizleri ümitlendiriyor, hepinize kurumum adına teşekkür ediyor, sizleri desteklemekten duyduğum memnuniyeti dile getiriyorum.” dedi.
Açılış programının ardından komitelere geçen öğrenciler, Melikşah Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin başkanlığında çalışmalar gerçekleştirdiler. Öğrenciler, Türkiye başta olmak üzere Amerika, Mısır, Kenya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere, Fransa, Cezayir ve Zambiya' nın da yer aldığı yaklaşık 50 ülkeyi temsilen İngilizce konuşmalar yaptılar ve küresel sorunlara çözüm önerileri sundular. İki gün süren çalıştayın ardından katılımcı öğrenciler ve öğretmenler, sertifika ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Özel Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Hayrettin Kaya; çalıştayda alınan kararlara Birleşmiş Milletlerin büyük önem verdiğini vurgulayarak, İngilizce hazırlanmış sonuç bildirgesini Birleşmiş Milletler'e ileteceklerini dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.