Tarih: 24.04.2016 20:25

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Medeniyetin Burçları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Uluslararası Öğrenciler Akademisi, 4. hafta konferansları ile devam etti.
Bu haftaki konferanslarda, Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Zekeriya Ergüneş ?Sivil Toplumun Gücü?, konulu konferans verirken, Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, ?Osmanlı Arşivlerinde Kayseri? ve ERUSAM Uzmanı Can Deveci, ?İngilizler, Ortadoğu ve Osmanlı İmparatorluğu? başlıklı konferanslar verdiler. Elektrik Şirketi Konferans Salonunda gerçekleşen konferanslara çok sayıda öğrenci katıldı.
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Medeniyetin Burçları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Uluslararası Öğrenciler Akademisi I. kademe dersini Araştırmacı-Yazar Zekeriya Ergüneş verdi. Ergüneş derste sivil toplumun ne demek olduğunu ve her ülkede oynadığı rolün farklı olabileceğini ifade etti. Ergüneş ?Sivil Toplumun Gücü? konulu konferansında özellikle Türkiye´de sivil toplum kuruluşlarının gelişimini ve bu gelişime etki eden faktörler konusunda açıklamalarda bulundu.
Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Medeniyetin Burçları Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Uluslararası Öğrenciler Akademisi I. ve II. kademe ortak dersini Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı verdi. Prof. İnbaşı derste öncelikle Kayseri kelimesinin geldiği kökenle ilgili açıklamalarda bulundu. Daha sonra ise Kayseri´nin binlerce yıl eskiye giden tarihi geçmişi ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, Selçuklu, beylikler dönemi ve Osmanlı döneminde oynadığı roller üzerinde durdu. Osmanlı belgelerinde Kayseri´nin çok önemli bir yer tuttuğunu ve çok değerli bir arşive sahip olduklarının altını çizerek bu arşiv belgeleri üzerinde çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
Uluslararası Öğrenciler Akademisi II. kademe dersini ERUSAM Ortadoğu Masası Uzmanı Can Deveci verdi. Deveci derste öncelikle Ortadoğu kelimesinin çıkışını ve batılı ülkeler tarafından özellikle bu kavramın Müslüman ülkelere dayatıldığını belirterek bunu kırmak gerektiğinin altını çizdi. Deveci konuşmasına öğrencilerden öncelikle ?Ortadoğu? kavramından ne anladıklarını kendilerine bu kavramın ne ifade ettiğini sorarak başladı. Deveci açıklamalarında batının 100 yıldır bu coğrafyada uyguladığı sömürü politikalarını ve bu politikaların bugün gelinen noktada yeniden tekrar edilmek istenildiğini belirterek buna engel olmanın yolunun çok çalışmak ve boşuna vakit harcamamak olduğunu vurguladı.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve Eski Kocasinan Belediye Başkanı
Bekir Yıldız Medeniyetin Burçları Derneği´nde öğrencilerle sohbet etme imkanı buldular.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Uluslararası Öğrenciler Akademisi ?Ekonomi Kalkınma ve Mühendislik Atölyesi? dersinde öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Medeniyetin Burçları Derneği´nde 30 farklı ülkeden gelen öğrencinin ihtisas atölyesi dersine katıldı. Atölye dersinde ?Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Etkisi? konusunu ele alan Çolakbayraktar, ülkelerin gelişip kalkınmasında yerel yönetimlerin oynadığı rolleri anlattı. Tecrübelerini aktaran Çolakbayraktar, öğrencilerin kendi ülkeleri ile Kayseri arasındaki mukayeseleri dinleyerek bunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen derste Çolakbayraktar, öğrencilere çeşitli konuların yanı sıra, mesleki tecrübeleri ile ilgili de bilgiler verdi.
Eski Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız Uluslararası Öğrenciler Akademisi´nde bir grup öğrenciyle söyleşide bulundu. Söyleşiye 20 farklı ülkeden öğrenci katıldı. Bekir Yıldız buluşmada kendi deneyimlerini paylaştı. Gerek meslek hayatı ile ilgili gerekse Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı olaylarla ilgili olarak öğrencilere nasihatlerde ve açıklamalarda bulundu.



24 NISAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —