Tarih: 18.08.2024 14:22

Üniversite kayıtları ne zaman?

Facebook Twitter Linked-in

Üniversitelere kayıt dönemi yarın başlıyor. YÖK başkanı Erol Özvar üniversite kayıt dönemi için,  "Kayıt işlemlerinizi ivedilikle tamamlayıp, son güne bırakmamanızı öneririm. Başarılarınız daim olsun." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen tarihlerde, üniversiteye yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıtlar, belirlenen tarihlerde tamamlanacak ve öğrenciler üniversitelere fiziki olarak gitmeden kayıt sürecini tamamlayabilecekler.

Bu süreçte, belgeler e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edilecek ve gerekli bilgiler otomatik olarak üniversitelerin sistemlerine aktarılacak. Öğrencilerin kayıt işlemlerini son güne bırakmamaları, sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından önem taşıyor.

Elektronik kayıtların ardından, üniversiteler öğrencileri bilgilendirme amaçlı olarak belirli tarihlerde oryantasyon programları düzenleyebilir. Öğrencilerin bu programlara katılarak üniversite yaşamına daha hızlı adapte olmaları bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —