Üniversite kayıtları ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde Üniversite yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. Peki üniversite kayıtları ne zaman? Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin haberinde...

Eğitim 18.08.2024 14:22:00 585 0
Üniversite kayıtları ne zaman?

Üniversitelere kayıt dönemi yarın başlıyor. YÖK başkanı Erol Özvar üniversite kayıt dönemi için,  "Kayıt işlemlerinizi ivedilikle tamamlayıp, son güne bırakmamanızı öneririm. Başarılarınız daim olsun." dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen tarihlerde, üniversiteye yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilecekler. Elektronik kayıtlar, belirlenen tarihlerde tamamlanacak ve öğrenciler üniversitelere fiziki olarak gitmeden kayıt sürecini tamamlayabilecekler.

Bu süreçte, belgeler e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edilecek ve gerekli bilgiler otomatik olarak üniversitelerin sistemlerine aktarılacak. Öğrencilerin kayıt işlemlerini son güne bırakmamaları, sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından önem taşıyor.

Elektronik kayıtların ardından, üniversiteler öğrencileri bilgilendirme amaçlı olarak belirli tarihlerde oryantasyon programları düzenleyebilir. Öğrencilerin bu programlara katılarak üniversite yaşamına daha hızlı adapte olmaları bekleniyor.

 


İlk ders zili çaldı
Yeni eğitim-öğretim dönemi yarın başlıyor!
Kocasinan'da okullar öğrenciler için hazırlanıyor
Okullarda uyum haftası başlıyor!
Kayseri'de kaç yabancı öğrenci var? Cevap bakanlıktan geldi!
Okullarda "yeşil bayrak" projesi başlıyor
Milletvekili Cıngı, gençlerle bir araya geldi
KPSS sonuçları açıklandı: 2024 KPSS sonuç sorgulama ekranı
Meslek lisesi öğrencilerinin desteklerine düzenleme!
Üniversite kayıt dönemi başladı!
Üniversite kayıtları ne zaman?
Havacılık lisesine savunma sanayi şirketleri sponsor olacak
Kayseri'de 6 yeni okul açılacak
ERÜ'ye kaç öğrenci yerleşti ?
Erciyes Üniversitesi yetenekli öğrencileri arıyor!