Üniversite tercihleri 4 Ağustos’a kadar uzatıldı

Üniversite tercih süresi 4 Ağustos’a kadar uzatıldı. Adaylar, tercihlerini Aday İşlemleri Sistemi'nden yapabilecek. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde

Güncel 2.08.2024 16:23:00 578 0
Üniversite tercihleri 4 Ağustos’a kadar uzatıldı

Üniversite adaylarına müjdeli haber: Yükseköğretim Kurulu, üniversite tercih süresini 4 Ağustos’a kadar uzattı. Bu karar, öğrencilerin tercih yapma sürecinde daha fazla zaman ve esneklik sağlayarak, doğru tercih yapmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, üniversite adaylarının tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için bu ek sürenin tanındığı belirtildi. Ayrıca, tercih süresinin uzatılmasıyla birlikte adayların, üniversite ve bölüm seçimlerinde daha detaylı araştırma yapabilecekleri vurgulandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı, konuyla ilgili olarak, "Üniversite adaylarının geleceğini belirleyecek bu önemli süreçte onlara daha fazla zaman tanımak istedik. Adaylarımızın, tercihlerini yaparken dikkatli ve bilinçli olmalarını tavsiye ediyoruz. Tüm adaylara başarılar diliyorum," dedi.

Adaylar, 4 Ağustos’a kadar tercihlerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet sitesinde yer alan Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilecekler. Tercih süresi boyunca üniversiteler ve rehberlik merkezleri de öğrencilere destek vermeye devam edecek.

Üniversite adaylarının, tercih süresi içinde tercih robotlarını kullanarak kendilerine en uygun bölümü ve üniversiteyi seçmeleri öneriliyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar kazandıkları bölümlere kayıt yaptırabilecekler.

Bu gelişme, üniversite adayları ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Tercih süresinin uzatılması, özellikle son dakika kararsızlık yaşayan öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor.


Kayseri nöbetçi eczaneler (16 Eylül)
Yahyalı'da 'tarımda üretim planlaması ve yeni destekleme modelleri' anlatıldı
Büyükşehir Belediyesi’nden 'Akıllı Şehir' projeleri bilgilendirmesi
Böhürler, TAREM’i ziyaret etti
Niğde’de minibüs ve otomobil kazasında 5 yaralı
Cırgalan biberi, yurt dışında talep görüyor
Büyükkılıç, tenis turnuvasında sporcularla keyifli bir gün geçirdi
Büyükşehir Belediyesi'nden 11 bin 937 öğrenciye kırtasiye desteği!
"Şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili gündem yok"
Yabancıya en çok fındık, fıstık sattık!
Burs başvuruları başladı
Piyadeler 'Komando Havanı' ile vuracak!
Kayseri dağcıları zirvede
Başkan Çamlı: "Bu takım çok daha iyi şeyler yapacak"
Kayseri güncel hal fiyatları (16 Eylül)