Liseden mezun olduktan sonra üniversite okuyamayan iki çocuk annesi Doğan, 10 yıl önce odyometri bölümünü bitirse de çalışma hayatına katılmadı.
Kardeşinin optik mağazasında çalışmaya karar veren ve işini daha bilinçli yapabilmek için eğitim almak isteyen Doğan, kazanamayacağını düşünen yeğeniyle girdiği iddiayla Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümünü, burslu kazandı.
Doğan, sıra arkadaşı olduğu 18 yaşındaki yeğeni Semih'le rekabetini sınıfta da sürdürüyor.
İkinci üniversitesini okumaya başlayan Doğan, yeğeniyle aynı kampüsü ve arkadaş ortamını paylaşmanın da heyecanını yaşıyor.
Son anda kayıt yaptırdım ve yeğenimle sınıf arkadaşı oldum
Doğan, sınava girmesinin birkaç nedeni olduğunu ancak yeğeniyle girdiği iddianın aralarında bir yarışa dönüştüğünü söyledi.
Yeğeninin de üniversite sınavlarına hazırlandığı dönemde iddiaya girdiklerini belirten Doğan, "Aramızda 'Sen mi kazanırsın, ben mi kazanırım?' derken, ikimiz birden kazandık. Ben kaydolmaya son gün karar verdim. 'Acaba başkalarının hakkını mı yiyorum?' diye düşündüm. Sonra 'Daha 52 yaşındayım, önümde ne kadar bir hayat var, bir mesleğim, ekonomik özgürlüğüm olsun.' diye düşünüp son anda kayıt yaptırdım ve yeğenimle sınıf arkadaşı oldum." dedi.
Gençlerle bir arada olmayı sevdiğini, her zaman frekansının tuttuğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu:
"Bugün halası olarak yeğenimin yanındayım ama bundan sonra sınıf arkadaşım. Gençlerle, dolu dolu, eğlenceli bir okul serüveni yaşayacağımızı düşünüyorum. İki hafta önce kızımı evlendirdim. Herkes 'Anneanne olup, torun bakacağın zaman yeniden okul sıralarına dönüyorsun.' diye yorumlar yaptı. Ben akıllı bir kadınım, ikisini de yaparım. Torunuma da bakarım, okulumu da okurum. Allah sağlık, güç kuvvet verdiği sürece her şeyin üstesinden gelirim."
Halam yaşıtım gibi yanımda
Babasının mesleğini devam ettirmek için optisyenlik okumaya karar verdiğini belirten Semih Doğan da halasıyla girdiği yarışla hırslandığını, istedikleri bölümü burslu kazandıklarını söyledi.
Halasıyla aynı sınıfta olmanın şimdilik kendisine de garip geldiğini dile getiren Doğan, şunları kaydetti:
"Halam benden büyük ama şimdi yaşıtım gibi yanımda. O yüzden çok ilginç. Bu durumu tarif edemiyorum. Şimdilik halam ama bundan sonraki derslerde arkadaşım olacak. Halam kafa dengi bir insan. Eğlenceli olacağını düşünüyorum. Aramızda zaten bir rekabet vardı. İkimiz de kazandık. Bu şans eseri olan bir şey. Bu rekabet devam eder gibi. Çünkü işin ucunda seneye yüzde 100 burslu okumak var."
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.
Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?
Hem pratik hem de lezzetiyle dikkat çeken Şehrazat tatlısı, özellikle misafir sofralarının yeni favorisi oluyor. Şerbeti, kreması ve yumuşacık tabanıyla bu tatlıyı deneyen vazgeçemiyor. Detaylar Haberimiz'de...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iftar programında araç plakaları ve trafik cezalarıyla ilgili son düzenlemeleri eleştirdi. Arıkan, “Savunma sanayinin yanına bir de ceza sanayi kuruldu” ifadelerini kullandı.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlenen ve Türk hava sahasına girdiği tespit edilen bir balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkl
Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy öğrencilerle bir araya geldi. Tecrübelerini paylaşan Özsoy, gençlerin sorularını da yanıtladı.