?BUNCA YILDIR PASTIRMADAN ÖLEN DUYMADIK?
Ticaret Borsası Başkanı ve aynı zamanda pastırma ve sucuk üreticisi olan Şaban Ünlü, Dünya Sağlık Örgütün sucuk, pastırma, salam sosis gibi et ürünlerinin kanserojen madde içerdiği yönündeki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi... Açıklamayı son derece talihsiz bir değerlendirme olarak nitelendiren Ünlü ?Bunca yıldız sucuk ve patsıma yediği içini ölenlere ne rastladık, ne de duyduk? ifadesini kullandı?
Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Dünya Sağlık Örgütü´nün sucuk ? pastırma ? salam ?sosis gibi işlenmiş et ürünlerinin kanserojen madde içerdiğini belirten raporuna sert tepki gösterdi. Ünlü yıllık kırmız et tüketiminin oldukça az olduğunun altını çizerek,"Tarım Bakanlığının yayınladığı gıda kodeksine göre 1 ton ete 150 gram nitrit konulması kurallara uygundur. 1 ton ete ayrıca aynı miktarda asorbik yani C maddesi de konulmaktadır. Bazıları nitrat ile nitrit maddesini karıştırıyor. Nitrit su da da maden suyunda da soda da var. Zaten sucuk ve pastırmada hangi maddeleri kullanıyorsak, etiketimize yazıyoruz. Bakanlıkça sürekli denetleniyoruz. Sadece Türkiye değil, Hollanda, Almanya ve Macaristan gibi Avrupa ülkeleri de et ürünleri konusunda bizden çok üretim yapıyor. Atadan, babadan 3.kuşak sucuk ve pastırma üreticisiyiz. Ama, bugüne kadar ne ben ne ailem ne de çevremdekilerden pastırma sucuk yiyip, bundan dolayı direkt olarak kanser olanı görmedim,duymadım. Tarım bakanlığında bu işin uzmanı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Prof.Dr. İrfan Erol´dur. Kendisinin bu konuda detaylı açıklama yapmasını bekliyoruz? ifadesini kullandı?