Tarih: 01.09.2018 13:38

UZAY BİLİMCİLER

Facebook Twitter Linked-in

Erciyes Üniversitesi, 3-7 Eylül tarihleri arasında, 21. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK-2018) ile 10. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi´ne ev sahipliği yapacak. Kongre kapsamında Türk Astronomi Derneği´nin Genel Kurulu´da ERÜ´de yapılacak. 

İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu´ndan gerçekleştirilecek olan kongrede, Türkiye´deki astronomi, astrofizik ve uzay bilimleri alanlarında çalışan bilim insanları ile uzay alanında çalışan kurum ve kuruluşları bir araya gelecek. Kongre kapsamında, Türkiye´de yapılan uzay bilimleri ile ilgili son çalışmalara ve gelecek projelere yer verilecek. 

Bu yıl 21´ncisi gerçekleştirilen kongreyle ilgili açıklamada bulunan Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, kongreye Türkiye´nin çeşitli üniversitelerinden 320 araştırmacının başvurduğunu belirtti. Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: 

?Kongreyi düzenleyen Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü (ERÜ-AUBB) ile Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama Araştırma ve Merkezi (UZAYBİMER) aynı zamanda Türkiye´nin en büyük ve tek Radyo Teleskopu´na sahiptir. Yine Türkiye´de ilk olarak optik ve radyo bölgelerde gözlem ve araştırma yapılan (çoklu dalgaboylarında çalışan) tek merkezdir. 

Kongreye Türkiye´nin çeşitli üniversitelerinden toplam 320 kişi başvuru yapmıştır. Kongrede yıldızlardan, ötegezegenlerde yaşam arayışlarına, galaksilerden, meteorolojik çalışmalara, Güneş´imizin iç yapısından, karadeliklere kadar çeşitli konularda 72i bildiri, 50 kısa bildiri ile 6 çağrılı konuşma sunulacaktır. Kongrede ayrıca, Türkiye´deki astronom ve astrofizikçilerin meslek örgütü olan Türk Astronomi Derneği´nin (TAD) Olağan Genel Kurulu da gerçekleşecek ve derneğin 17. Dönem yeni yönetimi belirlenecektir. Kongre´nin düzenlenmesi için destek veren Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü´ne, Türk Astronomi Derneği´ne, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü´ne, Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi´ne, ana sponsorumuz ASTROMED´e, sponsorlarımız Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi (DAG), Astroia ve TUG´a teşekkür ediyoruz.? 

21. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK-2018) ve 10. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi ile ilgili bilgiler, http://uak.info.tr/2018 internet adresinden edinilebilecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —