Uzman çavuşu öldüren sanık yargılanıyor

Uzman çavuşu öldüren sanık yargılanıyor

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde düğün çıkışında meydana gelen kaza sonrası çıkan kavgada uzman çavuşu bıçaklayarak öldüren zanlının yargılanmasına devam edildi. 

Kayseri Adalet Sarayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık  F.B., müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz verilen maktulün eşi F.D. şunları söyledi:

“Benim canımı söktü aldı. Kendi de içeride sürünsün. Eşim olay günü silahını kullanmadı. Bana verdi. Eşim bilinçli bir askerdi. Eşimde bir bıçak darbesi olduğunu söyledi. Ancak eşimin vücudunda 5 bıçak yarası vardı. En ağır cezayı almasını istiyorum”

Anne S.D. ise, F.B.'nin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. 

Müşteki avukatı da, sanığın ve yakınlarının olaydan daha önce sosyal medya hesaplarında PKK terör örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduklarını iddia ederek, dosyanın terör kapsamında genişletilmesini istedi. Cumhuriyet savcısı, avukatın tevsii tahkikat talebinin dosyaya bir şey katmayacağını söyleyerek, reddetti. 

Sanık F.B. ise yaptığı savunmada, şunları kaydetti:

“Benim kimseyi öldürmek gibi bir amacım yoktu. Onun gençliği gittiyse benim de gençliğim gitti. Benim ailemden yaralananlar oldu. Onları korumak istedim. Bir anda oldu. Nasıl olduğunu anlamadım. Yoksa ne o beni tanır ne de ben onu tanırım. Tanımadığım birini neden öldüreyim” 

Cumhuriyet savcısı mütalaasında F.B.'nin ‘kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatının savunma için süre istemesi sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Olay:

Melikgazi ilçesi Mimsin Şirintepe Mahallesi'nde geçtiğimiz 24 Eylül'de meydana gelen olayda; birbirine yakın iki farklı düğün salonundan çıkan araçlar kaza yapmıştı. İddiaya göre, kaza sonrası taraflar arasında kavga çıkmıştı. Çıkan kavgada kalbinden bıçaklanan Uzman Çavuş Utku Can Demir (26), kaldırıldığı Kayseri Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından kaçan F.B, polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.
                     



6. kattan düşen gencin hayatını iş yerinin tentesi kurtardı

Atatürk'ün fotoğrafını yakan liselilere beraat

Tekvando antrenörü hayatını kaybetti, 4 sporcusu yaralı

Kayseri ve Kahramanmaraş'ta suç örgütü operasyonu

Uzman çavuşu öldüren sanık yargılanıyor

Kayseri'de zihinsel engelli kadına cinsel saldırı

Torbacılar kılıç ve hançerle yakalandı

Kayseri'de 'çek-senet' operasyonu: 3 gözaltı

15 farklı suçtan aranan hükümlü yakalandı

Alt geçitte maddi hasarlı kaza

Yolcu otobüsüyle uyuşturucu sevkiyatı yaparken polise yakalandı

Kurban Bayramı tatilinde toplam 99 bin 74 araç denetlendi

Doğu Sanayi'de işyerinde erkek cesedi bulundu

Kayseri-Malatya yolunda feci kaza: 4 yaralı

Kahvaltı ederken başından vuruldu

"Alkol" uygulamasında onlarca sürücünün ehliyeti iptal edildi