Tarih: 15.07.2024 12:45

Uzmanı açıkladı: Güneş kremi makyajdan önce mi sürülmeli sonra mı?

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri’de havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar, güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak için çeşitli yöntemler uyguluyor. Bu yöntemlerin başında kaliteli güneş kremleri kullanmak geliyor. 

Öte yandan güneş kreminin doğru kullanımı konusunda internet üzerinde kafa karıştıran bilgiler yer alıyor. Kayseri’de vatandaşlar makyaj kullanımının, güneş kreminin etkisini azaltıp azaltmadığını merak ediyor. Güneş kremi makyajdan önce mi kullanılır sonra mı? Güneş kremi ne zaman kullanılmalı?

Makyaj ile birlikte güneş kremi kullanımı konusunda doğru bilinen yanlışları sizin için derledik.

Dermatoloji uzmanları,  güneş kreminin makyajla birlikte kullanıldığında koruyucu etkisini artırdığını söylüyor. Makyajdan önce sürülen kremin tamamen emilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, makyajdan sonra sürülen güneş kreminin cilt üzerinde koruma sağladığını ifade ediyor.

Güneş Kremi Kullanımının Önemi 

Güneş kremini düzenli kullanan bireylerin, cilt sağlığını koruduklarını ve makyajlarının daha pürüzsüz olduğunu ifade ediyor. 

Uzmanlar güneş kremini yıl boyunca, özellikle yaz aylarında güneşin en yoğun olduğu saatlerde kullanılmasının önemini vurguluyor.

Sonuç olarak, makyaj ile beraber kullanıldığında bile güneş kremi ciltteki koruma etkisini devam ettiriyor ve doğru kullanım ile güneşin zararlarından korunmanın mümkün olduğunu vurguluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —