Kış yalnızca soğukları getirmiyor. Kış deyince hastalıklar da beraberinde geliyor. Üşütme ve soğuk algınlığının en belirgin belirtilerinden birinin ?Öksürük´ olduğunu tecrübelerimizden biliriz? Ancak uzmanlar ?Öksürük ? deyip geçmeyin bir türlü son bulmayan kronikleşmiş öksürüğün bir çok ölümcül hastalığın habercisi olabileceğini vurgulayarak ihmal edilmemesi konusunda uyarırken biz de daha detaylı bilgi için Göğüs Hastalıkları Uzmanı Murat Apaydın´ın kapısını çaldık.
Kayseri Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzamanı Dr. Murat Apaydın, haber ekibimize kış aylarında sıkca yaşanan öksürüğün sebeplerini aktardı. Basit gibi görünün bir öksürüğün aslında başka hastalıklarında habercisi olabilceğine dikkat çekerek, geçmeyen öksürüklerin ihmal edilmemesini ve derhal doktara başvurulmasını için uyardı; ?Öksürük üst solunum yolları ve alt solunum yolları hastalıklarının belirleyicisi olarak karşımıza çıkar. Genellikle solunum yolları enfeksiyonlarında 7 ? 10 gün arası öksürük şikayetleriyle karşımıza çıkmaktadır. Öksürük şikayet olarak yaşandığı süreçte basit nezle, grip gibi soğuk algınlığı hastalığı olarak atfedilir. Aslında zeminde yatan bazı kroik hastalıklar, öksürük ortaya çıktığında bunun uzun sürmesine neden olur. Yani kronik bir hastalık olan astım, basit griple birleştiği zaman uzun süren öksürüklere neden olur. Özellikle 3 haftayı geçen öksürük şikayetlerinde hasta mutlaka doktora başvurup, zeminde kronik bir hastalık olup olmadığını değerlendirmesi gerekmektedir.?
HABER: M. EMRE KİPMAN
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.