VERGİ HAFTASI 25. KEZ START VERDİ

VERGİ HAFTASI  25. KEZ  START VERDİ

VergiGelirlerini artırmak ve Vergi bilincini geliştrmek maksatlı her yıl 24 Şubat -02 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı`nda Ata`nın manevi huzuruna çıkarak start verildi... Etkinlikler kapsamında Vali Orh

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda  bulunan Atatürk Anıtı`na çelenk  bırakıp, saygı duruşunda bulunuldu ve  İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet meydanındaki etkinlik  Vergi Dairesi  Başkanı Niyazi Özkök`ün haftanın anlam ve önemine dair konuşması ile sürdü... "Toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla, 1990 yılından beri kutlanmakta olan Vergi Haftası`nın 25`incisi bu yıl 24 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında ülke genelinde ve ilimizde çeşitli etkinlikler ile kutlanacaktır. Daha önce neredeyse beyan dönemi geçtikten sonra kutlanan Vergi Haftası, Gelir İdaresi Başkanlığı`nın kuruluşundan sonra hem mükelleflerimizin hem de kamuoyunda vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamak üzere beyan döneminden önce şubat ayının son haftasında kutlanmaya başlanmıştır"

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve beraberinde ki heyet daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün`ü makamında ziyaret ederek, Vergi Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdiler. Burada bir konuşma yapan Özkök, verginin devlet için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayıp şunları kaydetti... İşimizi aktif bir şekilde yürütmekteyiz. Kayıt işini kayıt altına almakta kararlıyız. Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizi ziyaret edip, hediye veriyoruz. Okulları da ziyaret edip, vergi bilincini artırmak için söyleşiler düzenlemeyi düşünüyoruz"

 

Vali Orhan Düzgün` de Vergi Dairesi`nden gelen konuklarını ağırlarken yaptığı değerlendirmede   "Devletlerin kamu hizmetlerini yerine getirmesi için, mutlaka finansal ve mali güce sahip olması gerekiyor. İnsanların bir arada toplu olarak yaşamaları sonucu, kuralların oluşturulması, düzeni oluşturması sonucu oluşturulan devlet olarak isimlendirdiğimiz kavramında tabi ortak giderlerin karşılanmasında bazı kamu hizmetlerinin karşılanmasında bir gelire sahip olması gerekiyor" ifadesini kullananarak vergi gelirlerinin önemine dikkat çekti...



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti