VETERİNER HEKİMLER ODASI BŞK. ERGÜL’DEN UYARI

KURBAN ETLERİNİN MUHAFAZISINA DİKKAT ETMELİYİZ

Güncel 26.07.2020 14:51:00 0

Editör

Haber Merkezi

VETERİNER HEKİMLER ODASI BŞK. ERGÜL’DEN UYARI
Haberi Sesli Oku

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Kurban Bayramının sıcak havalara denk gelmesiyle beraber kurban etlerinin muhafazasında sıkıntı yaşanabileceğine dikkat çekerken vatandaşlara etlerin muhafazasına dair bazı önerilerde bulundu.

Havanın sıcak olmasıyla birlikte kesilen hayvanın etinin muhafazasıyla ilgili problemler olabileceğine dikkat çekip daha hijyenik ve kaliteli et için vatandaşlara önerilerde bulunan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül şunları kaydetti. “Özellikle ette bozulma, etin parçalanması ve uygun şekillerde dağıtımı vatandaşlarımız çok dikkat etmelidir. Et serin bir yerde muhafaza edilmeli ve dinlendirilmesi gerekmektedir. Etlerin 4 derecelik yerlerde 12 ile 24 saat arasında muhafazası ve dinlendirilmesinden sonra yenmesi ya da dağıtılması gerekmektedir. Et dinlenmiş kendi içerisindeki öz suyunu saldıktan sonra kıyma çekilip ya da derin dondurucuya atılacak ise hem etin ömrü daha uzun olacak hem de daha sağlıklı ve kaliteli ete ulaşmış olacağız. Sıcak havalarda bakteriler yüzünden etler kötü kokuya sebep olabilir. Bunların yapılmadığı takdirde ette bozulmalara ve gıda zehirlenmeleri ne yol açabilmektedir. Vatandaşlar kurbanlarını kestikten sonra etleri poşetlerde değil de ağzı açık kaplarda taşıması daha uygundur. Çünkü et çabuk bozulabilir. Etler bu durumda hemen kararabilir veya yeşillenebilir. Bu yüzden vatandaşlarımız bu konuda daha da dikkatli olursa hijyenik ve kaliteli et tüketebilir.”