Kayseri Valisi Orhan Düzgün, uygulamaya konulan whatsapp uygulaması ile 7 bin kişinin ihbarda bulunduğunu söyleyerek, ?Şimdiye kadar whatsapp üzerinden gelen bildirimlerden dolayı yaklaşık 400 bin TL trafik cezası kesildi? dedi.
Trafik Güvenliği Eylem Planı, Kayseri Valisi Orhan Düzgün başkanlığında gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri´de 24 saat esasına göre denetimlerin devam ettiğini söyledi. Düzgün, ?İlimizde, 7/24 asayiş ve trafik denetimleri yapılıyor. Sıkıntılı durumlar ve trafik kurallarına uymayan araçlara yönelik denetimler gerçekleştiriliyor. 2014 yılında yıl boyunca denetlenen araç sayısı 432 binken, 2015 yılında yaklaşık 600 bin araç denetlenmiş, 2016 yılının ilk 3 aylık verilerine baktığımızda da 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 64´lük bir artış var. 2015 yılının ilk 3 ayında 118 bin araç denetlenmişken, 2016 yılının ilk 3 ayında 195 bin araç denetlenmiş durumdadır? dedi.
Uygulamaya konulan whatsapp ihbar hattı ile şimdiye kadar 7 bin kişinin bildirimde bulunduğunu kaydeden Vali Düzgün, ?Denetimlerde vatandaşlarımızın da denetime katkı sağlamasını, onların ortak olmasını sağlamak amacıyla yaklaşık 6 ay kadar önce whatsapp üzerinden vatandaşlarımızın da trafik suçlarıyla ilgili görüntüleri emniyet müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz telefon hattına bildirmeleri konusunda bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmada gerçekten ilimizde başarılı bir şekilde yürüyor. 6 aydır yaklaşık 7 bin vatandaşımız whatsapp üzerinden trafik suçları ile ilgili bildirimde bulunmuş. Bunlardan da yaklaşık yarısına bize göndermiş oldukları görüntü ve fotoğraflarda herhangi bir şüpheye yol açmayacak şekilde trafik suçu belli olan yaklaşık 3 bin 500 araca ceza uygulanmış durumdadır. Sadece whatsapp üzerinden gönderilen bildirimlerden dolayı yaklaşık 400 bin TL civarında trafik cezası kesilmiş durumdadır. Trafikte denetimlerin etkili olduğu kadar vatandaşlarımızın da whatsapp üzerinden katkıları da aslında sürücülerin kurallara uyması konusunda her an her yerde kendilerinin kurallara uymaması durumunda bir vatandaşın ihbar edeceğini bilmeleri de sürücülerin kurallara uyması noktasında onlara bir caydırıcı etki yapıyor? şeklinde konuştu.
Kayseri´de kayıtlı 337 bin aracın olduğunu belirten Düzgün, şunları söyledi:
?Şuanda ilimizde yaklaşık 337 bin kayıtlı araç ve 491 binde sürücü trafikte seyretmektedir. Biz bütün sürücülerimizin gerek trafikte gerekse yaya olarak mutlaka trafik kurallarına uymalarını arzu ediyoruz.?
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.