Yahyalı Belediyesi öncülüğünde ilçedeki kadın istihdamını artırmak amacıyla ilk kadın kooperatifi kuruldu.
Kooperatif kurulumunun ardından kooperatifin daha işlevsel olabilmesi için ORAN Kalkınma Ajansı tarafından kurucu üyelere mentörlük eğitimi verilmeye başlandı. Mentörlük eğitimleri çerçevesinde Yahyalı Belediyesi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Kırsal ve Sosyal Kalkınma Birim Başkanı Yasin Zicin, Birim Uzmanı Mustafa Eren ve kooperatif yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Bizim eskiden beri düşündüğümüz bir düşünceyi bugün hayata geçirdik. Bu oluşumun adıda S.S. Yahyalı Elma Çiçeği Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi oldu. Bugün kurucu üyelerimiz ile ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Yahyalı Cenab-ı Allah’ın bizlere lütfettiği bir çok nimetin merkezi. Ben kadınlarımıza inanıyorum. Onlar hünerli ellerini bizlere gösterecekler. Kooperatifimiz Yahyalımıza ve Kayserimize hayırlı olsun. Sayın valimizde bu tür oluşumlara çok önem veriyorlar. Valimiz Yahyalı ziyaretlerinde de kooperatifler eliyle bir çok başarıya imza atıldığını, bunun bir çok örneği olduğunu bizlere belirttiler. Ben hanım kardeşlerimize bu oluşumda yer aldıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Kooperatif kanalı ile hazırlanan ürünler hem internet üzerinden hem de ilçemiz meydanında satışa sunacağız. Biz Yahyalı’yı seviyoruz” diye konuştu.
ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci’ de konuşmasında, “Belediyemiz öncülüğünde kadın kooperatifimiz bugün itibari ile kurulmuş oluyor. Hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Kooperatifimizin kuruluş sürecinde ve ileriki aşamalarında beraber planlama yapmak için belediyemiz ile iş birliği içerisindeyiz. Belediyemiz ile birlikte kısa vadede kooperatifimizi ulusala, e-ticaret yoluyla da uluslararası platforma taşımak istiyoruz. Kadınlarımızı biz tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.