YAHYALI´DA

SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ

Anahtar Kelimeler: YAHYALI
YAHYALI´DA
Sağlık 28.11.2016 16:48:49 0
Haberi Sesli Oku

Yahyalı´da obeziteye dikkat çekmek için Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenlendi.
İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gamze Nur Koca,okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztük, yürüyüşün düzenlemesine katkı sağlayan Sağlık Bakanlığına, Kayseri Valiliğine ve Toplum Sağlığı Müdürlüğüne ve ayrıca yürüyüşe katılan Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul müdürlerine, kurum çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Esat Öztürk, ? Bugün çok farklı bir gün oldu. Yürüyüşün güzelliğini, bugün bir kez daha hatırladık. ?Bugün şişmanlık, yarın pişmanlıktır.´ sözü çok önemli. Obezite ile alakalı gerek bakanlığımız gerekse sağlık il müdürlüklerimiz her türlü mücadeleyi veriyor. Ama bu konudaki gayretin bizlerde olması gerekiyor. ? dedi. Yahyalı Belediyesi olarak insanları yürüyüşe teşvik etmek amacıyla yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Öztürk ? İlçemizin doğal güzelliklerinin yanında ben dikkatinizi yapılacak yürüyüş yollarınaçekmek istiyorum. İnşallah 2017 yılında, ilçemizin önemli değerlerinden olan ve ilçe merkezimizden geçen Koca Çay?a sağlı sollu olacak şekilde bisiklet ve yürüyüş yolu projemizi hayata geçireceğiz. Bu konuda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız, belediyelerimize ciddi manada destek veriyor. Ben buradan insanlarımızı sağlıklı yaşam için, yürümeye davet ediyorum.? şeklinde konuştu.
İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Gamze Nur Koca da yaptığı açıklamada, etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayarak destek olan Belediye Başkanı Esat Öztürk´e, ilçe sağlık müdürüne, kamu kurum ve kuruluş personellerine ve öğrencilere teşekkür etti. Etkinliği düzenlemelerindeki amacın obeziteye dikkat çekmek olduğunu belirten Koca, ?Bugünün obezitelisi, yarının diyabetlisi demek. Biz bunun önüne geçmek için, halkımızda bilinç uyandırmak için, böyle bir etkinlik düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı da düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra yürümeyi alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini, sağlıklı kalmak ve mutlu yaşamak için bunun gerekli olduğunu belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tinerle soba yakarken alevler içinde kaldı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde tinerle sobayı yakmaya çalışan bir kişi yanlışlıkla kendini yaktı.

Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi'nde yapım ihalesi gerçekleştirildi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda vizyon projelerinden Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin yapım ihalesi tamamlandı. İhaleye 6 firma teklif sundu.

Melikgazi’de bıçaklı saldırı: 1’i ağır 3 yaralı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 1 kişi, yoldan geçenlere bıçakla saldırdı. Olayda 1'i ağır 3 kişi yaralanırken şüpheli gözaltına alındı.

Kayseri-Sivas yolunda zincirleme kaza: 7 yaralı

Kayseri-Sivas Karayolu’nda yolcu otobüsü ile tır çarpıştı. Kazaya müdahale etmek isteyen jandarma astsubaya ise arkadan gelen otomobil çarparken, 4 aracın karıştığı kazada toplam 1’i ağır 7 kişi yaralandı.

Erciyes’te kayak sezonu bitmiyor! İşte nedeni

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama sistemiyle kar yağışı olmasa da pistlerini açık tutuyor. Saatte 9 bin metreküp kar üreten altyapı sayesinde kayak sezonu ilkbaharın sonlarına kadar sürüyor.

4 bin 500 yıl öncede aynısı yapılıyormuş!

Kültepe Kaniş-Karum kazılarında 4 bin 500 yıl öncesine ait elma, üzüm ve Anadolu’da ilk kez rastlanan kızılcık kurutması bulundu. Buluntuların törenlerde kullanıldığı ve Anadolu botaniğine katkı sunduğu belirtildi.

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik tahmin raporu (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün sisli ve soğuk hava etkisini sürdürecek. Meteoroloji verilerine göre sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altına yaklaşırken, günün en yüksek sıcaklığı 7 derece olacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri'de pazar günü semt pazarı nerelerde kurulacak? (14 Aralık Pazar)

Kayseri'de bugün pazar yerleri hangi bölgelerde kurulacak? Ayrıntılar Kayseri Haber'de…

Kocasinan’da öğrencileri sevindiren yeni destek projesi - İmzalar atıldı...

Kocasinan Belediyesi tarafından, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ve eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması amacıyla hazırlanan İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Kahvaltı Desteği Projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden dijital tanıtım atağı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın liderliğinde akıllı şehircilik vizyonunu bir adım ileri taşıyarak tamamen kendi imkânlarıyla geliştirdiği '360 Kayseri' projesini vatandaşların hizmetine sundu.

ERSİAT SOSYAL SORUMLULUK İÇİN TOPLANDI

Erciyes İstişare ve İş İnsanları Topluluğu (ERSİAT), Kayseri ve Türkiye gündemindeki konularla ilgili istişare toplantılarını sürdürüyor. ERSİAT’ın bu ayki toplantısında şehit ve gazi aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere verilebil

Başkan Hızar'dan gövde gösterisi

Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) olağanüstü genel kurulunda tek listeyle aday olan Ali Hazar, oyların tamamını alarak seçildi ve kırılması zor bir rekora imza attı. Detaylar Haberimizde...

Kocasinan Şimşekspor'da hakem tepkisi

Kocasinan Şimşekspor Yönetim Kurulu; yaptığı açıklama ile Hakem Samet Armut’un bir daha kendi maçlarında görevlendirilmemesini istedi.

Hasketbol SK'da 15 maçta 32 oyuncu forma giydi

Kayseri Basketbol Büyük Erkekler Ligi'nde 15 maça çıkan Hasketbol Spor Kulübü'nde bu sezon tam 32 oyuncu süre aldı.

Tarih ve sanat TAREM'de hayat buluyor

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi (TAREM) kursiyerlerinin ortaya koyduğu el emeği eserlerle adeta bir sanat atölyesine dönüştü.

Kaldırıma çarpan otomobil 200 metre savruldu: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra 200 metre savrulup, ağaca çarparak durabildi.