YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Talas Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilerek hayata döndürülen ve Talasın manevi mimarlarından Yaman DEDE’nin adı verilen tarihi konak kültür ve sanat evi olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’ın da katıldığı töre

Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner YILDIZ’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.  Kültür evinin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım,  “Yaman Dede’yi geç anladık ama bundan sonra gelecek nesillerimize iyi anlatmalıyız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarihi ve kültürel varlıklarıyla zengin Kayseri’nin tam bir Anadolu şehri olduğuna vurgu yaparak, hükümet olarak verdikleri desteklerle Talas’a da katkı sağladıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldız, konağı inceledi. Konağın alt katındaki Türk İslam Sanatı Derneği tarafından açılan ebru ve hat kursunu ziyaret ederek, eline aldığı divitle Arapça yazmaya çalıştı. Ancak divitle yazmakta zorlanan Bakan Yıldız, Türkçe "Kat etmek" ve "Sabretmek" kelimelerini ustalıkla yazdı.

Bakan Yıldız’a öğrenciler tarafından Hz. Osman'ın kılıcının tasvir edildiği, Nazar duasının yazılı olduğu tablo hediye edildi. Yıldız açılışın sonunda tasavvuf musikisi korosunun verdiği mini konseri dinleyerek uhrevi alemin hazzına vardı. 



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”

“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi

Özel çocuklara "QR kodlu" koruma

"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"

Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”

Kayseri Üniversitesi 6 yaşında

Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”

Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi

"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"

Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet

Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri

“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”

Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti

Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf

Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı

Başkan Büyükkılıç, dev istihdam fuarını ziyaret etti